anti ageing

Anti ageing nega ob prvih znakih staranja

Leta prinesejo s sabo tudi prve spremembe na koži, ki so vidne v obliki gubic. V takem primeru je prava izbira anti ageing nega, ki je namenjena vsem, ki si želijo preventivnih ukrepov (približno po 30 letu starosti) in vsem, ki opazijo spremembe na koži v obliki gub. Z leti se naša koža spreminja, saj izgublja naravno obrambno sposobnost, bolj je občutljiva, obnova pa je vse bolj počasna. Posledično se koža tanjša, tako postaja vse bolj suha, proizvodnja kolagena se upočasni. Vse našteto vpliva na pojav prvih gubic in zato je še toliko bolj pomembno, da kožo pravilno negujemo, v tem primeru z anti ageing nego.

anti ageing

Staranje je naraven, biološki proces, ki ga ne moremo zaustaviti. Če na določene dejavnike, kot sta genetika in hormoni ne moremo vplivati, pa na nekatere zunanje dejavnike vsekakor lahko. To so predvsem vplivi iz okolja, kot so mraz, veter, sončni žarki, onesnažen zrak itd. S pomočjo anti ageing nege lahko staranje zaradi omenjenih zunanjih vplivov, upočasnimo. To pa nam bo uspelo, če bomo zdrav način življenja dopolnili še z anti ageing nego. In kaj konkretno lahko naredimo? Uporabljajmo kremo z zaščitnim faktorjem za obraz čez celo leto, saj so prav UV žarki glavni vzrok za prezgodnje staranje. Slabe navade kot so alkohol, kajenje in uživanje nezdrave prehrane, ne vplivajo slabo samo na zdravje, ampak tudi na stanje kože. Zato je zelo pomemben aktiven življenjski slog z uravnoteženo prehrano, ki vsebuje veliko vitaminov in mineralov in pitje vode bodo puščali pozitivne učinke na vseh ravneh vašega življenja, tudi na koži. Ne pozabimo, da je treba kožo zaščititi tudi pred vetrom in mrazom. Še posebej v hladnejšem obdobju leta poskrbimo, da je anti ageing nega, prilagojena letnemu času, torej z bolj hranljivimi sestavinami za zunaj in bolj vlažilnimi sestavinami, ko boste v ogrevanih prostorih, kjer je zrak suh. S pravilno anti aneing nego se ne borimo le proti gubicam, ampak koži pomagamo okrepiti naravno bariero, pospešimo proces naravne obnove in jo zaščitimo pred neugodnimi zunanjimi dejavniki. Le s celovitim pristopom bomo poskrbeli, da bo koža zdrava tudi v zrelem obdobju. V kozmetičnem salonu Zapletina uporabljajo Neovita anti ageing nego, ki je prava izbira za zdravo povrhnjico kože po 30 letu starosti. S tovrstno nego poskrbimo za optimalno ravnovesje vlažnosti v koži, saj je uravnana funkcija kože temelj za zdravo kožo v vseh obdobjih življenja. Podjetje Neovita je razvilo inovativen anti ageing sistem, ki preprečuje neugodne vplive okolja na kožo in globinsko odpravlja gube, tudi tiste zaradi obrazne mimike.

anti ageing

Kaj vse vključuje anti ageing nega?
Sama nega v salonu traja 90 minut in je sestavljena iz več delov. Najprej se seveda pogovorimo, kako nega poteka in kaj vaša koža v danem trenutku potrebuje. Potem začnemo s čiščenjem kože na obrazu, vratu in dekolteju, jo toniziramo, nato sledi piling, ki je prilagojen glede na stanje kože. Po pilingu na kožo nanesemo koncentrat Mimik Relax serum, ki ga utiramo z ultrazvokom. Za tem sledi 20 minutna masaža obraza z Lifting Gelom. Po izjemno sproščujoči masaži obraza nanesemo intenzivno masko iz morskih alg, zatem pa še serum Hyaluron Vitamins. Anti ageing nego zaključimo z zaključno kremo in Nurishin oljem. Po zaključku nege pa se še pogovorimo, kako poteka nega kože na obrazu, vrtu in dekolteju doma.

Kdaj začeti z anti ageing nego?
V splošnem velja, da je anti ageing nega obraza namenjena koži po 35. letu starosti, saj koža doseže vrhunec mehanske moči prav nekje pri 35. letih, potem začne upadati količina in kakovost kolagena. To je naraven proces, ki je posledica oksidativnih procesov in temu se ne moremo izogniti. Lahko pa ublažimo in upočasnimo te procese z anti ageing nego.