Brisalci

Brisalci za avto, ki zagotavljajo popolno vidljivost v vseh razmerah

Kadar se podate v nakup avtomobilske opreme, se spomnite tudi na svoja vetrobranska stekla, za katera so potrebni kakovostni brisalci. Na to velikokrat ne pomislimo, vendar so brisalci eni izmed pomembnih dejavnikov med vožnjo samega avtomobila, saj zagotavljajo popolno vidljivost v različnih razmerah.

Brisalci

Bolj, kot so brisalci kakovostni in vzdržljivi, večji občutek varnostni in sprostitve bo vsebovala vožnja vašega avtomobila. Pa si poglejmo pomembne smernice pri nakupu brisalcev, tako da boste lahko izkoristili njihov polni potencial in se varno pripeljali iz točke A na točko B.

Na kaj morate biti pozorni pri nakupu brisalcev?

Ko nakupujete brisalce oz. metlice brisalca, je pomembno, da ste pozorni na kakovost, saj lahko slaba kakovost brisalcu skrajša življenjsko dobo in prav tako ne kaže pravega potenciala. Brisalci se izbirajo oz. kupujejo glede na model avtomobila ter letnico njegove izdelave, saj je na trgu že izredno veliko replik, ki niso kakovostne in ne spadajo popolnoma v okvir.

Je izbira kakovostnih brisalcev res tako pomembna?

Seveda! Pravi, kakovostni brisalci bodo na vašem avtu vzdržali vrsto let in kakovostno brisali dež, sneg, insekte in umazanijo iz vašega vetrobranskega stekla.

Kdaj je treba menjati metlice brisalca?

Brisalci oz. metlice brisalcev bodo ob obrabi pokazale sledi vode in umazanije in ne bodo več zmožne ustvarjati filtra. Menjava je torej potrebna, kadar metlice več ne opravljajo svoje funkcije, kar boste zagotovo opazili.

Kako pa lahko brisalcem podaljšate življenjsko dobo?

Priporočamo vam:

  • da se brisalci dvignejo od stekla, kadar je izredno vroče ter kadar zmrzuje, saj bo tako struktura metlice ostala popolna in se ne bo prilepila ob vetrobransko steklo;
  • da metlice čistite samo z vodo in mehko, vlažno krpo;
  • nikakor uporabljati čistil za čiščenje metlic;
  • če se vam zgodi, da ste brisalce čez zimo pustili na vetrobranskem steklu in jih niste dvignili, jih nikar ne vklapljajte, ko je steklo zaledenelo, saj jih boste s tem uničili.

Vrste silikonskih brisalcev

Pri podjetju Rosil, izdelujejo zelo kakovostne silikonske brisalce, ki pa niso kot navadni brisalci, saj imajo inovativno pravokotno obliko tega brisalnega dela, izdelano iz silikonske gume. Klasični brisalci uporabljajo trikotno obliko metlic za brisanje stekla, medtem, ko se Rosil Blade metlice lahko pohvalijo z unikatno pravokotno obliko.

Prednosti silikonskih brisalcev

Silikonski brisalci za avto so veliko bolj kakovostni od navadnih brisalcev, saj so:

  • odporni proti raznim vremenskim vplivom, kot so vročina, mraz, sončni žarki, ozon, atmosferski poluciji, svetlobi in staranju;
  • svoje lastnosti kakovostne silikonske gume obdržijo v razponu temperature od -60 °C do +250 °C, ne razpokajo in ne otrdijo;
  • dimenzijsko in barvno stabilni ter trajno elastični;
  • na steklu ustvarijo poseben hidrofobni filter, ki kapljice razprši po steklu ter izboljša vidljivost med samo vožnjo;
  • brisalci so izdelani iz silikonskega kavčuka pri nemškem podjetju Wacker Chemie AG in imajo 2x daljšo življenjsko dobo v primerjavi s klasičnimi brisalci.

Brisalci in njihove cene

Okvirne cene silikonskih brisalcev za dimenzije od 120 cm do 170 cm se gibljejo od 12 € do 17 € na kos.

Izbira brisalcev iz silikonske gume vam bo zagotovila kakovostno uporabo in brezhibno delovanje različno oblikovanih metlic, ki bodo opravile svojo nalogo več kot odlično. Z metodo risanja nevidnega filtra na vetrobransko steklo se bodo kapljice vode in snega, razpršile po steklu in omogočile popolno vidljivost in brezskrbnost ob vožnji.

Ker se pri podjetju Rosil zavzemajo za popolno kakovost in brezhibnost delovanja sistema brisanja vetrobranskega stekla, bo le-ta pripomogel k varnosti vas in vaših bližnjih.

Če ste še vedno v dvomih in ne veste, kateri brisalci so prava izbira za vaš avtomobil, jih lahko z veseljem kontaktirata in vam bodo pomagali izbrati trpežne in obstojne metlice, ki imajo dolgo življenjsko dobo, ob enem pa vam bodo nudile učinkovitost v vseh vremenskih razmerah in letnih časih.

Rate this post