brusilni stroji

Kvalitetni vsestranski brusilni stroji z več funkcijami

Brusilni stroji so kontaktne brusilke, ki imajo široke trakove za podajanje ter obdelavo obdelovancev. Dejansko so brusilni stroji obvezna oprema vsake lesarske delavnice, pa naj gre za velike ali majhne. Z njimi lahko brusite ravne in tudi ukrivljene površine, tudi do visokega sijaja, če imate tako posebno opremo. Vanje je možno vpeti brusilne diske ali krače ter tudi skobeljne glave, zato lahko naredijo več operacij hkrati.

Vaša proizvodnja bo tako dobila nov zagon in boste lahko hitro ter učinkovito naredili lesne ter druge izdelke. Stroji so vam v veliko pomoč, da so izdelki videti lepi in enakomerno obdelani ter se prilegajo drug drugemu, če jih sestavljate med seboj.

Kakšni so lahko brusilni stroji?

Širokoktračni brusilni stroji so lahko različnih velikosti za različne potrebe. Lahko izbirate med takimi, ki so široko 300 mm ali pa tudi do 1350 mm. Izbirate lahko tudi vmesne širine. Nekateri so opremljeni z brusilnimi diski. Lahko pa jih opremite tudi z brusilnimi krtačami. Dodatno jih lahko opremite še s tamponi, z izpihovalci ali pa s pritisnimi čevlji. Dodate pa jim lahko tudi frekvenčni pretvornik ter čistilne in strukturne krtače.

Eni najbolj priljubljenih tovrstnih brusilnih strojev so DMC SD30, SD60, Eurosystem in Lestroj B3.

brusilni stroji

Širokotračni brusilni stroji SCM DMC System

Ta stroj je izdelan v različnih širinah za različne potrebe. Izberete lahko stroje med 650 in 2200 mm širine. Ti stroji so večji in so bolj primerni za srednje velike, kot za velike proizvodnje. Gre za izjemno kakovosten stroj za vrhunsko delo z obdelovanci iz lesa.

Največkrat ga mojstri kupijo za obdelavo površin na ploskovnih elementih iz lesa. Brusilni stroji CM DMC iz serije System so namenjeni skobljanju, krtačenju obdelovancev, poliranju in žaganju. Zmorejo pa še marsikaj drugega, kar potrebuje lesni mojster.

Njihova prednost je, da lahko brusijo obe strani hkrati in tako pohitrijo proizvodnjo. S tem so tudi izdelki bolj enakomerno brušeni in lepši. Brusijo pa lahko v več smereh. Imajo tudi avtomatsko nastavljanje pritiska na posamezne enote. Obdelovance pa lahko fiksirajo vakuumsko.  Upravljate pa jih z zaslonom na dotik.

Krtačni stroj Salida

Krtačni brusilni stroji Salida, so namenjeni 3D brušenju. Brusijo se profilirani elementi globine 12 do 16 mm. To pride največkrat prav pri brušenju masivnih lesenih vrat, ki nimajo ravnih oblik, ampak so nepravilne. Gre za 3D brušenje izbočenih in vbočenih oblik. Enako delo opravi lahko 20 delavcev z ročnim brušenjem, tako zelo vam bo ta stroj pohitril to zahtevno delo in proizvodnjo. Precej boste prehiteli konkurenco, ker  vaši izdelki ne bodo tako dragi zaradi hitrejše in bolj optimalne ter cenejše proizvodnje.

Dejansko ta stroj zmore enako, kot ročno brušenje. Če vpnete v stoj še rotacijske krtače, pa lahko zgladite tudi robove, ki so zelo ostri. Hkrati pa lahko vsa odstopajoča vlakna odstranite.

Ter stroje dobite v podjetju Lestroj, ki znajo za svoje stranke poskrbeti v celoti. Ne samo, da vam dobavijo pravi stroj, ampak tudi nudijo servis in rezervne dele. To pa lahko storijo zato, ker imajo desetletne izkušnje s stroji za obdelavo lesa.

Nudijo vam tudi usposabljanje za uporabo najnovejših strojev z novo tehnologijo, ki gre v korak s časom, ki vam omogoča hitro ter natančno ter kakovostno proizvodnjo. Zato boste lahko prehiteli svoje konkurente.

Rate this post