Domofon s kamero je super izbira za vsak dom


Menite, da je vaša hiša varna za bivanje? Kaj pa, ko vas ni doma – kdo nadzoruje dostop do vaše hiše? Pa ko pozvoni pred vrati – dokler ne odprete vrat tako rekoč ne veste, kdo je pred vrati; kaj če bi odprli kriminalcu? Vsem tem težavam ali pa fobijam se lahko izognete, če se odločite za kvaliteten domofon s kamero. Domofoni so napravice, ki nam omogočajo, da nadzorujemo dostop do naših stanovanj ali hiš od kjerkoli in kadarkoli. V prodajalnah vam je na voljo več vrst domofonov z različnimi funkcijami, zato se pred nakupom dobro pozanimajte o vseh možnostih domofona in temeljito premislite, katere funkcije potrebujete.

Kateri domofon naj izberem?

domofon s kamero
Domofoni vam lahko zagotovijo več varnosti v hiši.

Težko vprašanje na katerega bomo težko našli enoznačni odgovor. Vsak izmed nas ima namreč drugačne potrebe, zato pa tudi obstaja tako veliko različic domofonov. A pojdimo po vrsti. Prvi in najosnovnejši domofoni so omogočali zgolj avdio pogovor med vami (lastniki oz. prebivalci hiše/stanovanja) in obiskovalci pred vrati. Za marsikoga je to povsem dovolj, drugi pa si želijo še kaj več. Tako so razvili tudi domofon s kamero ali video domofon, ki, kot že ime pove, poleg avdio pogovora ponuja tudi možnost video pogovora. Preko notranje enote boste tako lahko govorili z obiskovalci, obenem pa jih še opazovali preko kamere. Tako lahko denimo še preden odprete vrata presodite, ali je vrata varno odpreti ali ne (če boste na sliki zagledali zamaskiranega moškega s pištolo, verjetno ne boste odpirali). WiFi domofon je še bolj sodoben, saj vam omogoča, da sliko dobite kar na svoj pametni telefon – tako lahko od koderkoli nadzorujte dostop do svojega doma. Lahko se sončite na rajski plaži na Havajih, pa boste vseeno videli, kdo se suče okoli vašega doma. Posamezne domofone, tudi domofon s kamero, lahko povežete z različnimi pametnimi inštalacijami v vaši hiši in tako kar preko telefona upravljate z lučmi, senčili, ogrevanjem, nastavite lahko zalivanje vrta in še marsikaj. Odličen je tudi Interkom, saj vam omogoča komunikacijo med več notranjimi enotami v stanovanju – tako lahko prebivalci neke hiše preko več notranjih enot komunicirajo med sabo ne da bi se jim bilo treba premakniti s kavča, postelje, kopalnice ipd. Kot rečeno vam najmodernejši domofoni ponujajo veliko različnih pametnih funkcij, sami pa morate presoditi, katere funkcije bi vam koristile.

Različne možnosti odklepanja vrat in notranjih enot

Domofoni so narejeni zato, da lahko varno in enostavno nadzorujete dostop do svojega doma, obenem pa vam nudijo več možnosti odklepanja vrat – sami lahko izberete, kateri način odklepanja vam je ljubši. Vrata lahko odklepate s prstnimi odtisi, z RFID brezstičnim ključkom ali z vnosom PIN kode preko tipkovnice. Vsi načini odklepanja zagotavljajo visoko varnost, zato ste lahko brez skrbi. Izbirate lahko tudi med različnimi možnostmi notranjih enot – če uporabljate domofon s kamero je verjetno smiselno izbrati LCD zaslon kot notranjo enoto, če prisegate na klasiko lahko izberete slušalko, odlična pa je tudi enota za prostoročno upravljanje.

Domofon izberite glede na stanovanjski objekt, v katerem živite

V trgovinah boste našli zares veliko domofonov, a pred nakupom je zagotovo dobro razmisliti tudi o tem, kakšen domofon najbolj ustreza vašemu stanovanjskemu objektu.

domofon s kamero
Na voljo imate več različnih domofonov, zato se pred nakupom dobro pozanimajte, kateri je najboljši za vas.

Bticino Sfera domofoni so naravnost odlična izbira za večstanovanjske objekte (vsaj tri stanovanja), saj so modularni, torej se lahko prilagodijo posamezniku. Vsak stanovalec v bloku se tako lahko odloča samostojno in neodvisno od soseda. Vse zunanje enote omenjenega domofona imajo kamero, posamezni stanovalci pa se lahko na podlagi različnih dejavnikov (želje, potrebe, proračun ipd.) odločijo, kakšno notranjo enoto bodo imeli – bo to slušalka, LCD zaslon ali prostoročna notranja enota. Ravno nasprotno pa je Bticino domofon super izbira za eno ali dve stanovanji, hišo ali pa pisarno. Če pa iščete sodobno in preprosto rešitev, je Legrand hišni domofon s kamero več kot odlična izbira.

Cena naj ne bo glavno merilo nakupa

Lahko bi rekli, da toliko kot je različnih domofonov, toliko je tudi različnih cen. Cene se seveda razlikujejo od modela do modela, upoštevati je treba tudi znamko domofona, največji vpliv na ceno pa ima število funkcij, ki jih ponuja vaš domofon (že domofon s kamero bo verjetno nekoliko dražji v primerjavi z domofonom, ki ponuja zgolj avdio pogovor). Vsekakor pa velja, da najcenejši domofon ni vedno najboljša izbira, zato naj to ne bo vaše glavno merilo pri nakupu. Priporočamo, da kupujete zgolj originalne domofone, saj imate le v tem primeru garancijo, da bo domofon dobro deloval vsaj nekaj let in da so na voljo nadomestni deli za izbrani domofon. Mnogi poceni domofoni tudi ne ustrezajo evropskim smernicam varnosti, zato so vaša stanovanja lahka tarča za hekerske napade. Vsekakor pa morajo biti domofoni zares kakovostni, saj so dnevno izpostavljeni vremenskim in mehanskim vplivom, ki jih lahko hitro poškodujejo.

domofon s kamero
Domofoni se razlikujejo tudi v ceni, a to naj ne bo glavno merilo pri nakupu.

Dejstvo je, da vam je dandanes na voljo veliko različnih domofonov, ki ponujajo nešteto funkcij za upravljanje vašega doma. Presodite, katere funkcije bi vam koristile, nato pa nikar ne odlašajte z nakupom. Z domofonom bo vaša hiša namreč mnogo varnejša kot pa sicer, sploh, če se odločite za domofon s kamero, ki vam bo ponudil tudi video sliko obiskovalcev pred vrati.

Nedavne objave