domofoni

S celovito storitvijo do najboljšega domofona

Če ste se odločili za zamenjavo starega domofonskega sistema ali pa vgradnjo novega, potem je kvalitetna vgradnja ključnega pomena za njegovo brezhibno delovanje in dolgo življenjsko dobo. V nasprotnem primeru je investicija vanj le izguba denarja in časa.

Največja napaka, ki jo storijo potrošniki ob nakupu, je, da so premalo pozorni na to, kaj dobijo za svoj vloženi denar. Nekateri imajo pred očmi le najsodobnejši domofonski set, za katerega se na koncu izkaže, da je veliko preveč zmogljiv za njihove potrebe. V izogib temu je zato potrebno poiskati ponudnika, ki vam za vaš denar ne ponuja le kakovostnih naprav, ampak tudi celovito storitev, s katero boste zagotovo našli pravi domofon za vaše potrebe in želje.

domofoni

In na kaj bi morali biti pozorni, če pri ponudniku domofonskih sistemov iščete celovito storitev?

  1. Ogled lokacije, ki je podlaga za pripravo ponudbe

Obstoječe stanje objekta je ključnega pomena, če želite dobiti realno oceno trenutnega stanja. Obstoječi tip napeljave, število stanovanjskih enot, število nadstropij in še marsikaj drugega so pomembne informacije, ki vplivajo na pripravo realne ponudbe vgradnje domofona. S tem pa se izvajalec izogne tudi vsem nepotrebnim težavam, ki se lahko pojavijo tekom vgradnje in podražijo celoten projekt.

Nič ni narobe, če je razlika v ceni posledica strankinih želja glede na obseg dela, nikakor pa ne sme biti to posledica neinformiranosti izvajalca o stanju objekta. Ogled lokacije je tudi odlična priložnost, da izvajalcu izrazite vse svoje želje. Prepričani smo, da boste na podlagi realnega stanja skupaj našli najbolj optimalno rešitev.

  1. Priprava realne ponudbe na podlagi želja in potreb stanovalcev

Pogosto se zgodi, da naletite na ponudnike domofonskih sistemov, ki vam pripravijo ponudbo, ne da bi se pozanimali o vaših željah in potrebah, prav tako pa si niti ne ogledajo lokacije namestitve. Posledica tega je, da velikokrat dobite cenovno ugodne ponudbe, po zaključku vseh del pa vam izvajalec izstavi račun s precej višjo ceno. Zato je pomembno, da vam ponudnik zagotavlja minimalna odstopanja od ponudbe in končne cene celotnega projekta.

Zato bodite pozorni na to, da izberete ponudnika domofonov, ki se pogovori o vaših željah in potrebah in nenazadnje tudi o vaših finančnih zmožnostih. Te so lahko velik omejitveni dejavnik pri izbiri, kar pa še ne pomeni, da ne morete dobiti kakovostne naprave tudi po dostopnih cenah.

  1. Ponudba kakovostnih domofonov in njihova strokovna vgradnja

V splošnem velja, da je cena odraz kakovosti domofona, zato najcenejši modeli niso nikoli pametna rešitev. Namesto tega raje izbirajte ponudnike, ki vam nudijo kakovostne naprave priznanih blagovnih znamk. To je garancija, da gre za preverjene domofone z dolgoletno tradicijo, zaradi česar vam bodo rezervni deli na voljo še dolgo po njihovi vgradnji.

Vsi ponudniki kakovostnih domofonov vam običajno ponujajo tudi strokovno vgradnjo. Z njo se izognete situacijam, ko potrošniki kupijo naprave enega ponudnika, montažo pa opravi izvajalec, ki po možnosti celotnega sistema niti ne pozna dobro. Če sistem deluje brezhibno, potem težav ni, če pa pride do motenj v delovanju, pa se boste po vsej verjetnosti soočali z izgovori tako s strani monterja kot tudi ponudnika domofona. Pogosto se vse skupaj konča z zamenjavo domofonskega sistema in inštalacij, kar pa za naročnika pomeni tudi višje stroške.

V izogib temu izberite ponudnika domofonov, ki vam nudi tudi strokovno vgradnjo, saj izkušeni monterji najbolje poznajo blagovno znamko, ki jo tudi prodajajo. Kar je najbolj pomembno, pa je, da niste prepuščeni sami sebi tudi po koncu vgradnje, saj vam je ponudnik na voljo tudi v primeru kakršnih koli vprašanj ali motenj v delovanju.

  1. Svetovanje v vseh fazah vgradnje domofona

Pri izbiri najbolj primernega ponudnika pa ne pozabite tudi na strokovno svetovanje in neprestano usklajevanje tekom celotnega projekta, od njegove izbire do vgradnje. To je še kako pomembno, če iščete izvajalca za večstanovanjski objekt, ko je potrebna neprestana koordinacija in komunikacija med vsemi etažnimi lastniki. Izvajalec se v tem primeru prilagodi posameznim željam stanovalcev, hkrati pa poskrbi, da je izbrani domofonski sistem primerno izbran in strokovno vgrajen.

  1. Preizkus domofonov in notranjih enot

Kadar ste v dvomih, kako pričeti z izbiro domofona, ima lahko pomembno vlogo tudi možnost preizkusa domofonov in notranjih enot. Zato le poiščite ponudnika, ki vam v svojih razstavnih prostorih zagotavlja preizkus in kjer se lahko na lastne oči prepričate o kakovosti in brezhibnem delovanju. Obisk razstavnega prostora je tudi odlična priložnost, da se seznanite z dodatnimi informacijami, na spletni strani pa si lahko ogledate številne produkte in si preberete tudi nasvete za izbiro in vgradnjo domofona.

Ponudba različnih domofonskih sistemov je vedno bolj pestra in logično je, da je pred vgradnjo potrebno preveriti več ponudnikov. Pri končni odločitvi morate biti previdni, da vas ne premamijo najnižje cene, hkrati pa biti pozorni na to, da boste za svoj denar dobili najboljšo storitev. Kot pri vsaki drugi dolgoročni investiciji je pametno preveriti tudi možnosti nadgradnje, saj se domofonski sistemi vse pogosteje nadgrajujejo v različne stopnje avtomatizacije pametnega doma, kot je na primer Bticino MyHome. Z izbiro pravega ponudnika, ki vam nudi celovito storitev, boste namreč poskrbeli, da bo ta nadgradnja kasneje veliko bolj preprostejša in učinkovitejša.

Rate this post