Ekonomska fakulteta tudi na Katoliškem inštitutu


Izbira študija zagotovo spada med najbolj odločilne odločitve v življenju. Od vrste študija je namreč odvisno marsikaj, kar boste počeli v prihodnosti. Prav zanje je namreč tisto, ki odpira nova vrata novim priložnostim v življenju. V hitro rastoči gospodarski družbi so zelo iskan kader tudi ekonomisti. Ekonomska fakulteta, oziroma študij ekonomije se nahaja tudi v okviru Katoliškega inštituta. Več na katoliski-institut.si/vsebina/ekonomska-fakulteta. Tukaj si lahko preberete, kaj vam ta študij omogoča in zakaj se splača razmisliti, da bi se nanj tudi vpisali.

Ali je študij ekonomije na katoliškem inštitutu uradno priznan?

Ekonomska fakulteta, ki ponuja študij ekonomije na katoliškem inštitutu, je uradno priznana. Oziroma, če smo čisto natančni, študij ekonomije na katoliškem inštitutu poteka v okviru fakultete za pravo in poslovne vede, v okviru katere poleg ekonomske fakultete trenutno delujeta še fakulteta za management ter fakulteta za podjetništvo. Katoliški inštitut je postavljen kot nek temelj prihajajoče prve katoliške univerze v Sloveniji, fakulteta za pravo in poslovne vede pa prva fakulteta Katoliškega inštituta.

ekonomska fakulteta

Ekonomska fakulteta, oz. fakulteta za pravo in poslovne vede, deluje že vse od leta 2010 in je uradno priznana. To pomeni, da deluje v skladu z aktualnim bolonjskim sistemom univerzitetnega izobraževanja. Kdorkoli se torej odloči za študij ekonomije na Katoliškem inštitutu, ima uradno priznan status študenta in po zaključenem študiju mednarodno priznano diplomo. Ekonomska fakulteta v okviru Katoliškega instituta tako ponuja uradno priznan triletni program dodiplomskega študija. Ob uspešno zaključenem študiju so vam tako odprta vrata tako v vse Slovenske kot tudi mednarodne univerze. Lahko pa se odločite za nadaljevanje študija tudi na Katoliškem inštitutu. Poleg tega, je fakulteta v okviru Katoliškega inštituta vključena tudi v dodatne evropske programe, kot je na primer Erasmus+, ki študentom omogoča mednarodne izmenjave tekom celotnega študija.

Zakaj se odločiti za študij ekonomije?

Ekonomska fakulteta je z razlogom vsako leto ena izmed pogostih izbir bodočih študentov. Študij ekonomije je namreč tisti študij, ki vam odpira vrata v svet gospodarstva in številk. Kot vemo, je poslovni svet zelo razgiban, vsako podjetje ima svoje strategije in način dela. Hkrati pa so vsi, ki se nahajajo v poslovnem svetu ves čas v preži in iskanju novih idej in boljših poslovnih rešitev. Zaradi vseh teh izzivov, se na zaposlene v gospodarstvu pogosto zgrne močan pritisk v katerem se ne smejo zlomiti, ampak morajo iskati nove in nove rešitve,

Ravno iz tega razloga je ekonomska fakulteta tako pomembna. Študij ekonomije namreč ponuja seznanitev z vsemi področji, ki se nanašajo na dogajanje v poslovnem svetu, hkrati pa vas opolnomoči, da vanj vstopite samozavestni in polni različnih kompetenc.

Zakaj se vpisati na študij ekonomije prav na katoliškem inštitutu?

Ekonomska fakulteta je tista fakulteta, ki domuje na skoraj vsaki univerzi. Zato ni čudno, da ko se odločite za študij ekonomije, da vas pričaka pestra paleta različnih fakultet z različnih univerz in inštitutov, zaradi česar je odločitev za pravi študij težja, kot se je morda zdela na prvi pogled. Ker začetek obdobja študija predstavlja pomembno življenjsko prelomnico, je še toliko pomembneje, da mesto študija izberete s premislekom.

Študij ekonomije na Katoliškem inštitutu zagotovo odlikujejo odlični profesorji, dobri medosebni odnosi in stremljenje k doseganju pokončne drže, morale in etike. Ekonomska fakulteta tako ni le prostor, v katerem se seznanite s številkami in opazovanjem in predvidevanjem trendov v gospodarstvu, je kraj, kjer kot študent osebnostno zrastete. Poleg tega, pa vam Katoliški inštitut ponuja prijeten študij v prenovljenih prostorih. Ne glede na vse, pa mora biti izbira študija na koncu vaša. Dobro se pozanimajte o različnih programih in na koncu izberite tistega, ki vam bo pomagal uresničiti svoje življenjske sanje.

 

Rate this post

Nedavne objave