Razvoj elektronskih naprav


Se še spominjate časov, ko ste se raje kot, da bi sedeli pred računalnikom ali drugimi elektronskimi napravami tekali in se igrali okoli domače hiše ali bloka? Danes pa tega pravzaprav ne vidimo več saj so si naš svet popolnoma okupirale elektronske naprave. Govorimo o računalnikih, pametnih telefonih in tablicah, TV sprejemnikih, igralnih konzolah in podobnem.

Z razvojem elektronike prihaja do vse večjih sprememb v načinu obnašanja naših otrok saj je že marsikateri otrok s tem postal zasvojen, kar pa seveda ni dobro za njegovo počutje ter socialno življenje. Socialno življenje se je v teh letih razvilo bolj na online ravni saj si vsi mladi raje dopisujejo preko pametnih naprav, kot pa da bi se usedli zunaj pred igriščem ter ter se pogovarjali iz oči v oči. Elektronske naprave so nam vzele pristen stik z osebami, ki jih imamo radi zato je to tudi postal velik problem, ki je velikokrat izpostavljen na javnih mestih.

elektronske naprave

Si sploh še znamo predstavljati življenje brez elektronskih naprav? Mislimo da ne saj bi jih v nasprotnem primeru takoj zavrgli, če bi se zavedali kakšno škodo povzročajo našemu odnosu z drugimi osebami oz. prijatelje, družino…

Kako lahko ustavimo zasvojenost z elektronskimi napravami ostaja večno vprašanje? Lahko bi jih zavrgli ter poskusili brez njih ostati vsaj mesec dni. Potem bi se nam morda posvetilo, da z njimi preživimo preveč časa, ki bi ga lahko koristneje izrabili za druženje z ostalim svetom. Drugo kar bi lahko storili je vsaj to, da omejimo njihovo rabo na minimalno. Se pravi, da elektronske naprave uporabimo takrat, ko jih res rabimo in se v ostalem času posvetimo raje svojim bližnjim.

Če imate tudi vi težave z vašimi otroci glede uporabe elektronskih oz. pametnih naprav potem morate kar čim prej ukrepati. Odvzemite jim naprave ter jim jih vrnite le takrat, ko bodo pripravljeni sodelovati z vami in bodo poslušali kaj jim imate za povedati in zakaj ste to storili. Problemi so rešljivi vendar se je potrebno zavzeti za njihovo reševanje. Le tako boste lahko rešili vaše otroke pred neprijetnim propadom na trgu dela, kjer je iz leta v leto vse težje dobiti zaposlitev.

Nedavne objave