Francoščina

Francoščina med Slovenci ni najbolj priljubljen jezik. Z veliko prednostjo vodi angleščina. Zakaj je temu tako? V vsakodnevnem življenju le redko pridemo v stik z njo. In prav s tem nam daje znanje francoščine dodatno vrednost. Znamo nekaj, česar ne znajo prav vsi. Vas zanima učenje Francoščine? Kliknite na povezavo http://www.francoscina.com/.

Francoščina

Kje pa si lahko pomagamo s tem novim znanjem? Za razliko od slovenščine, francoščino govori kar 190 milijonov ljudi kot materni jezik, ogromno pa tudi kot prvi tuji jezik. Poleg angleščine je edini jezik, ki ga poučujejo prav povsod po svetu. Do sredine 20. stoletja je bila prvi mednarodni jezik na svetu. Še danes vam bo prišel prav v mednarodnih organizacijah kot so NATO, EU, Rdeči križ in še marsikje.

 Popotnikom francoščina pride prav na izletih po Franciji, Švici, delu ZDA ali Kanadi pa še marsikje po Afriki in Aziji. Sporazumevajo se lahko kar na petih kontinentih. Taki kadri so velik plus v vsakem podjetju, ki posluje z francosko govorečimi območji sveta. Francija je konec koncev peta največja svetovna ekonomija.

Če že govorite angleško, bo učenje za vas še lažje. Veliko besed v teh dveh jezikih ima enak izvor. Pravzaprav je bila francoščina podlaga za skoraj polovico besed v moderni angleščini. Si ne bi mislili, kajne? Francoščina je slišati veliko bolj romantično. Znanje kar dveh tujih jezikov pa vam bo razširilo obzorja, pojavile pa se bodo nove možnosti, tako na poslovnem kot na osebnem področju. Z vsakim novim jezikom pridobimo tudi nove izkušnje.

 Obenem s slovnico in besediščem pride francoščina še s kulturo in seveda kulinariko. Kar nekaj časa bo trajalo, preden boste lahko zapeli skupaj z Edith Piaf. Že po nekaj zelo začetnih lekcijah pa boste znali naročiti kaj slastnega v restavraciji v Parizu. Zelo popularna jed so polži. Morda pa vam bi bolj teknil petelinček s svinjino in gobami v vinu? Za to naročilo se boste morali naučiti par francoskih besed več.

Rate this post