Industrijska vrata Žugič


industrijska vrata
Industrijska vrata igrajo ključno vlogo pri varovanju vaših poslovnih prostorov.

Industrijska vrata igrajo ključno vlogo pri varovanju poslovnih prostorov, skladišč, trgovin ter drugih industrijskih objektov. Njihova funkcionalnost je neizpodbitna, saj so zasnovana za zagotavljanje varnosti, enostavne uporabe ter učinkovitega omejevanja dostopa. V nadaljevanju bomo raziskali ključne lastnosti industrijskih vrat, njihovo konstrukcijo ter pomembnost pri ustvarjanju varnega in funkcionalnega delovnega okolja, sami si pa lahko preberete https://www.zugic-sp.si/industrijska-vrata/. Industrijska vrata so običajno večjih dimenzij, z odprtinami do 12 metrov, in so izdelana iz robustnih železnih cevi. Kot polnilo se najpogosteje uporabljajo pohištvene cevi in pločevina, ki se lahko montirata eno- ali dvostransko.

Dimenzije in materiali

Industrijska vrata so izjemno raznolika in prilagodljiva, zasnovana za različne potrebe poslovnih okolij. Tipično se proizvajajo v večjih dimenzijah, vse do 12 metrov svetle odprtine, kar omogoča nemoteno gibanje večjih vozil in opreme. Glavna konstrukcijska materiala industrijskih vrat sta železne cevi večjih dimenzij ter pohištvene cevi in pločevina kot polnilo. Železne cevi, ki tvorijo osnovno konstrukcijo industrijskih vrat, zagotavljajo trdnost, stabilnost ter vzdržljivost. Omenjene materiale se uporablja zaradi njihovih lastnost, med katere sodi predvsem prenašanja velikih obremenitev in odpornosti na različne delovne pogoje. Za estetsko privlačnosti in pripomoček za izolacijo, pa za polnilo vrat uporabljajo pohištvene cevi in pločevino. Pohištvene cevi se vgrajujejo v konstrukcijo industrijskih vrat, pogosto v obliki mreže ali vzorca, kar prispeva k dodatni stabilnosti in vzdržljivosti. Pločevina, ki se montira enostransko ali dvostransko, omogoča prilagodljivost vrat glede na specifične zahteve uporabnika. Ključni element teh vrat je samonosni C profil, ki omogoča premikanje vrat.

Industrijska vrata niso zgolj varnostni element, ampak imajo tudi ključno vlogo pri odvijanju delovnega procesa.

Samonosni C profil

Ta poseben C profil je na voljo v večjih dimenzijah in je dobavljiv v dolžini do 9 metrov. Industrijski C profili igrajo ključno vlogo pri izdelavi vrat. Če industrijski C profil ni sorazmerno dovolj velik, glede na veličino in težino vrat, obstaja tveganje za nepravilno delovanje in poškodbe. Kvalitetni C profili imajo zaradi svoje kvalitete tudi nekoliko višjo ceno, katera pa nebi smela biti vodilo pri izbiri vrat, saj vam lahko le kvalitetna izvedba zagotovi kvaliteten in dolgotrajen izdelek. Pred korozijo so vrata dodatno zaščitena z vročim pocinkanjem. Na željo stranke jih lahko pobarvajo z navadno ali prašno barvo, katero si lahko izberete v skladu z RAL lestvico.

Pomen industrijskih vrat v poslovnih prostorih

Kvalitetno narejena, pravilno izbrana in kvalitetno nameščena industrijska vrata, so za vsako podjetje ključnega pomena, za ustvarjanje varnega, organiziranega in produktivnega delovnega okolja. Zagotavljajo zaščito pred neželenimi vdori, vremenskimi vplivi ter ohranjajo optimalno delovno temperaturo v notranjosti objekta. Hkrati pa omogočajo tudi nemoten proces pretoka materialov in vozil, kar izboljšuje učinkovitost poslovnega procesa.

Industrijska vrata so ključen gradnik poslovnih prostorov, ki združujejo varnost, funkcionalnost in estetiko. Njihova konstrukcija iz železnih cevi ter uporaba pohištvenih cevi in pločevine kot polnila zagotavljajo trdnost, vzdržljivost ter prilagodljivost. Pomembnost industrijskih vrat v poslovnih okoljih je nedvomna, saj prispevajo k optimalnemu delovanju podjetij ter ustvarjanju varnega delovnega okolja.

Funkcionalnost industrijskih vrat

V industrijskih okoljih industrijska vrata niso zgolj varnostni element, ampak  imajo tudi ključno vlogo pri odvijanju delovnega procesa. Njihova funkcionalnost se kaže v tem, da se hitro odpirajo in zapirajo, saj se le tako lahko nemoteno odvija delovni proces pretakanje blaga in vozil. Na željo naročnika so lahko industrijska vrata izdelana z vključenim avtomatskim sistemom, ki olajšajo upravljanje in omogočajo nadzor dostopa.

Po naročilu Izdelana industrijska vrata.

Vrata po naročilu

Družinsko podjetje Žugič izdeluje industrijska vrata po naročilu, pri čemer se skupaj z naročnikom posvetujejo, katera vrata so najbolj primerna za določen objekt. Na podlagi dolgoletnih izkušenj so v podjetju  postali strokovnjaki na področju izdelave industrijskih vrat. Kot primer lahko omenimo izjemno velika in težka industrijska vrata, ki so jih izdelali za podjetje Henkel d.o.o. v Mariboru, katera imajo skupno dolžino 16 metrov. Za prevoz vrat v Maribor so morali pridobiti posebno dovoljenje od DARS, kar kaže na izjemen obseg vrat. Vrata že vrsto let delujejo brezhibno.

 

 

Nedavne objave