Celovite rešitve pri izdelavi orodij na vrhunskem nivoju


Določeni serijski izdelki se proizvajajo na posebnih strojih. In ti stroji vsebujejo posebna orodja, ki so potrebna za izdelavo točno določene vrste izdelka ali dela neke celote. V posebnih orodjarnah pa poskrbijo, da je izdelava orodij na vrhunskem nivoju.

Najboljše rešitve na področju izdelave orodij

Orodja za izdelavo serijskih izdelkov morajo biti 100-odstotno natančna. Že samo mikronska napakica lahko poskrbi za popolno uničenje izdelka. Zato v orodjarni ponujajo celovite rešitve na najvišjem nivoju. Pomagajo proizvajalcem serijskih izdelkov od zamisli do serijske proizvodnje. Orodja naredijo iz najbolj kakovostnih materialov. Vse to jim omogoča lasten razvoj. Edinstvena zasnova. Orodjarna pa je opremljena s sodobnimi CNC stroji. Zato izdelava orodij lahko poteka hitro in učinkovito. Vsekakor pa imajo tudi bogat nabor izkušenj in ogromno količino znanja. Njihova kakovost je preverjena. Ponašajo se z natančnostjo in zanesljivostjo.

Izdelava orodij

Orodja za iztis plastike

Na tem področju so povsem specializirani pri izdelavi orodij za iztis profilov. Veliko znanja in bogate izkušnje jim omogočajo izdelavo še tako zahtevnih orodij. Prav tako pa pri njih poteka tudi izdelava orodij za so-cepljenje nabrizganih plastičnih profilov. Ti so lahko iz različnih materialov, drugih trdot ali različnih barv. Različni tehnični izdelki se izdelujejo iz brizganih plastičnih mas. Orodja morajo biti večgnezdna in visoko natančna. Tudi taka orodja lahko naročite v orodjarni. Njihova izredna kakovost izdelave in zanesljivost vas gotovo ne bosta razočarala. Orodja pa ne bodo dali iz rok, ne da bi jih prej preizkusili. To storijo na svojih strojih. Tako poleg orodja dobite še iztisnjen vzorec.

Kombinirana orodja za izsek in preoblikovanje pločevine

Za izdelavo orodja prinesete skico, načrt ali vzorec. Lahko to naredite tudi skupaj s strokovnjaki iz orodjarne. Orodje potem izdelajo z CAD/CAM tehnologijo. Prav tako pa izdelujejo tudi orodja za krivljenje ali izsek pločevine. V večini za avtomobilsko industrijo. Njihovi naročniki so VW, Audi, Mercedes, BMW, General Motors in številni drugi, ki potrebujejo dele za avtomobile. Letno tako naredijo več kot deset takih orodij. Materiali pa so le najboljše kakovosti. Taka izdelava orodij zahteva največjo natančnost in veliko časa.

Sodobna tehnološka oprema

Za izdelavo vrhunskih orodij pa je potrebna predvsem sodobna tehnološka oprema. Orodjarna se ponaša s številnimi CNC stroji. Za izdelavo orodij pa uporabljajo tudi žično in potopno erozijo. Žična erozija je postopek izrezovanja zelo kompleksnih izdelkov, ki so prezahtevni za ostale načine obdelave. Stroji za potopno erozijo pa se uporabljajo za izdelavo 3D oblik. To sta zelo zahtevna postopka, ki se izvajata z elektro erozijo. Za manj zahtevne oblike zadostujeta stružnica in brusilni stroj. Seveda brez prebijalnega stroja tudi ne gre. Vse to pa še ni vse. Množica manjših strojev in naprav poskrbita za piko na i izdelka. Vse to odlikuje njihovo natančnost brez odstopanj. Za brezhibno delovanje strojev med postopkom seveda skrbi poseben računalniški program. Za njim pa odličen strokovnjak. Le ta mora poznati tako področja obdelave orodij, kot kompletno informacijsko tehnologijo. Izdelava orodij je tako zelo zahteven postopek, ki potrebuje tudi svoj čas.

Stranke so na prvem mestu

Vodja orodjarne stavi na zelo oseben odnos. Njegove dvajsetletne izkušnje v dejavnosti orodjarstva so ga marsičesa naučile. Zato povpraševanju hitro sledi oseben stik. Vodja se osebno sestane z vami. Ponudil vam bo najboljšo mogočo rešitev, da bo vaš željeni izdelek za vas točno tisto kar želite. V dogovorjenem roku vam bo orodje tudi izročeno. Rokov se dosledno držijo. Kljub temu, da bo storitev vrhunsko opravljena in strogo po vaših željah, bo cena še vedno zmerna. Delo pri izdelavi orodij v orodjarni poteka hitro in učinkovito. Najboljša kakovost in učinkovite rešitve so v orodjarni prva skrb. Nič manj pa zadovoljstvo njihovih strank. Zato se o njih sliši in piše tudi preko meja domovine. Vrhunska in zanesljiva izdelava orodij je njihov paradni konj.

Rate this post

Nedavne objave