Kamini na drva


Klasični kamini ali kamini na drva vnašajo v dom, prostor prijetno toploto in poseben občutek magičnosti, kar pa je super za družine z zaposlenimi tedni, ki se lahko vidijo le ob koncu tedna ali pa zvečer. Tako se lahko sprostijo in usedejo na kavč ali blazino pred kaminom in uživajo drug z drugim.

kamini-na-drva

Kamini na drva so super, če želite domač izgled ali pa na splošno starejšo obliko gretja. Na žalost pa imajo tudi negativnosti, ki jih ima vsaka stvar.

Kamini na drva delujejo na drva, tako da je potrebno drva kupiti, kar pa je dokaj velik strošek, če je kamin vaša edina možnost ogrevanja. Za 1 kubični meter darov se plača približno 50 eur, kar ni veliko a vendarle, če je to vaš edini ogrevalni sistem boste 4 kubične metre darov porabili do marca, če kurite skoraj vsak dan od novembra dalje. To je meritev za stanovanje približno 15 kvadratnih metrov, kar pomeni, da če imate večje stanovanje boste tudi več plačali.

Če uporabljate samo za dodatno ogrevanje, potem so kamini na drva dobra odločitev. Postavite ga lahko v prostor, kjer se z družino ponavadi zadržujete in uživate. Tako bo cela družina na kupu, pa če tudi samo en dan v tednu.

Največji problem tu so drva, vendar če imate denar, potem to ne bo problem. Ali pa greste sami v gozd, kjer imate dovoljenje seveda, in sami posekate kako drevo. Pri čemer morate biti zelo previdni in seveda morate vedeti kaj delate.

V kateremkoli primeru so priporočeni kamini na drva, le drva so problem, če nimate dovolj denarja. Seveda pa boste drva potrebovali več ali manj pozimi tako, da lahko poleti date nekaj denarja na stran in imate za drva.

Obiščite spletno trgovino Furlan na zgornji povezavi in si oglejte izbiro kaminov na drva. Če vam je pa kakšen všeč, se pa tudi zmenite pa ga dobite.

 

Nedavne objave