Optimizacija spletnih strani zagotavlja višja mesta med iskalnimi zadetki


Si želite dobiti prepoznavnost in izstopati v množici vse večjega števila spletnih strani? Potem je za vas prava rešitev optimizacija spletnih strani, ki pomaga pri pridobivanju kakovostnega obiska na spletnih straneh in zagotavlja visoka mesta na spletnih iskalnikih, med katere spada tudi iskalnik Google. Za slednjega velja, da vaše podjetje praktično ne obstaja, če se ne pojavljate na prvih straneh tega iskalnika.

optimizacija spletnih strani

Kaj je optimizacija spletnih strani?
Optimizacija spletnih strani ali SEO (search engine optimization) je proces izboljšanja obstoječe spletne vsebine in pripravljanja nove vsebine, z namenom večanja zadovoljstva ljudi, ki brskajo po spletu. Proces optimizacije iskalnikom, med katerimi je Google vodilni, približa namen vaše spletne strani, kar posledično prinaša višja mesta med iskalnimi zadetki. Optimizacije spletnih strani torej upoštevajo rek, da podjetje in njena spletna stran ne obstajata, če stran ni med prvimi zadetki iskalnika Google. Namen optimizacije je torej večanje pojavnosti in prepoznavnosti. To torej ni metoda, ki bi zelo hitro zagotovila ogromno število obiskovalcev, ampak je nenehen proces izboljševanja, ki prinaša dolgoročne rezultate.

Kako poteka optimizacija spletnih strani?
Prvi korak optimizacije je temeljit pregled obstoječe spletne strani in analiza njenih ključnih besed ter zaznavanje težav, ki jih je potrebno odstraniti. Ključne besede spletne strani so besede ali besedne zveze, ki jih uporabnik vpiše v iskalnik Google in pod katerimi se spletna stran uvršča med zadetke. Postopek izbiranja primernih ključnih besed je ključen, saj je to temelj nadaljnjega poteka optimizacije. Tretji in četrti korak pa vsebujeta on in off site optimizacijo. Prva vsebuje urejanje naslova in opisa spletne strani, preverjanje pravilne gostote ključne besede, poimenovanja slik, hitrosti delovanja spletne strani in še mnogo drugih stvari. Off site optimizacija pa se nanaša na aktivnost pridobivanja zunanjih povezav. Ta proces je pomemben, saj je za iskalnik Google nekakšna potrditev, da je spletna stran kvalitetna, kar predstavlja korak k višjim mestom med iskalnimi zadetki.

optimizacija spletnih strani

Kakšen je namen optimizacije?
Danes velja, da so obiskovalci iz spletnih iskalnikov, v prevladi je iskalnik Google, eni najbolj kakovostnih obiskovalcev spletnih strani. To pomeni, da so ti obiskovalci tisti, ki večajo stopnjo konverzije. Višja uvrščenost med iskalnimi zadetki pomeni večje število obiskovalcev, kar sta cilj in rezultat optimizacije strani. Optimizacija spletnih strani zagotavlja večjo spletno prodajo izdelkov in storitev ter znatno višjo stopnjo konverzije. Visoka stopnja konverzije je enako velikemu odstotku obiskovalcev spletnih strani, ki ob obisku tudi nekaj kupijo. Ravno zato so obiski preko iskalnika Google tako zelo dragoceni, ker predstavljajo eno višjih stopenj konverzije. SEO pa prinaša še večje število ozko targetiranih obiskovalcev in višjo prepoznavnost vaše blagovne znamke. Spletne strani, ki se pojavljajo v samem vrhu iskalnih zadetkov so tiste, ki dobivajo največ obiskovalcev, prav tako so najbolj prepoznavne in imajo visoko stopnjo zaupanja med obiskovalci.

Kdaj se pokažejo prvi znaki uspehov in koliko znaša cena optimizacije?
Optimizacija spletnih strani je proces izboljševanja, ki ne prinaša nenadnih rezultatov, temveč dolgoročno izpolnitev ciljev in uspeh. To pomeni, da je potrebnega nekaj časa, preden se spletna stran začne uvrščati višje med iskalne zadetke. Koliko časa mine do opažanja prvih rezultatov je odvisno predvsem od težavnosti ključnih besed, zato je čas različen od primera do primera. Rezultati torej niso nenadni, saj je optimizacija proces izboljševanja, a so zanesljivi, saj prinašajo dolgoročne spremembe in posledično uspeh.
Podobno relativna je cena samega procesa izboljševanja, saj je odvisna od zahtevnosti optimizacije. Ceno določajo začetno stanje spletne strani in zahtevnosti ter količina ključnih besed. Slednje pomeni, da kadar gre za veliko besed in so to ključne besede, ki imajo v iskalniku Google veliko konkurence, je cena sorazmerno višja in obratno, manjša konkurenca in število pomenita nižjo ceno.

Komu je optimizacija spletnih strani namenjena?
Proces SEO je primeren za vse lastnike spletnih strani, ki si želijo doseči višja mesta med zadetki v iskalniki in si posledično zagotoviti večjo stopnjo konverzije. Primerna je tudi za vse lastnike spletnih trgovin, ki si želijo povečanja prodaje in pridobivanja prepoznavnosti izdelkov ter storitev. Namenjena je torej vsem lastnikom spletnih strani, ki si želijo kakovostne in predvsem dolgoročne rezultate na področju pridobivanja prepoznavnosti in zadovoljstva uporabnikov.

Rate this post

Nedavne objave