Pomoč starejšim – ohranjanje domačega ugodja


Neprecenljivo podporo, še posebej, če si starostnik želi ohraniti svojo samostojnost in kakovost življenja v domačem okolju, predstavlja pomoč starejšim na domu. Bivanje v domačem okolju je za mnoge ključ do sreče in udobja, a različne starostne težave lahko vsakodnevna opravila spremenijo v izziv.

Pomoč starejšim na domu

Razmišljanje o potrebi po pomoči na domu je lahko za posameznika precej zahtevno, zato Junaki na domu nudijo brezplačno svetovanje o izbiri ustreznih storitev. Skupaj boste našli optimalno rešitev, ki bo zadovoljila potrebe vaših najbližjih in omogočila udobno in varno življenje v domačem okolju. Vsak posameznik si želi ohraniti samostojnost in sposobnost opravljanja vsakodnevnih opravil tudi v starosti. Storitev pomoč starejšim na domu je namenjena tistim, ki si želijo živeti v domačem okolju, a potrebujejo pomoč pri vsakodnevnih nalogah zaradi starosti ali hude invalidnosti. Junaki na domu vam lahko pomagajo in podprejo vaše najdražje.

Pomoč starejšim

Lažja oblika pomoči na domu je namenjena posameznikom, ki še delno zmorejo opravljati temeljna dnevna opravila, a pri tem potrebujejo pomoč. Pomoč starejšim omogoča ohranjanje samostojnosti in udobja v domačem okolju. Storitve lažje pomoči starejšim zajemajo širok spekter vsakodnevnih opravil. Od pomoči pri osnovni higieni, oblačenju, hranjenju do zagotavljanja varnosti in nadzora preko noči. Njihov cilj je omogočiti udobno in varno življenje v domačem okolju.

Fizična aktivnost za ohranjanje gibljivosti in sposobnosti

Ena ključnih komponent lažje pomoči je spodbujanje gibanja. S pomočjo fizioterapevtskih vaj in podpore pri hoji s pripomočki ali brez njih želijo ohranjati in izboljševati motorične sposobnosti njihovih uporabnikov. Vsak posameznik ima svoje specifične potrebe. Njihova lažja pomoč je zasnovana individualno, vključuje pa tudi vzdrževanje in nego ortopedskih pripomočkov ter varovanje ter nadziranje stanja uporabnika preko noči, kar zagotavlja celovito skrb v vsakdanjem življenju.

Namen fizioterapije je izboljšati gibanje ter obnoviti ali vzdrževati optimalno funkcionalnost. Skupaj z njihovimi izvajalci lahko izberete terapijo, ki najbolj ustreza vašemu zdravstvenemu stanju. Priporočajo kombinacijo fizioterapije z drugimi storitvami, kot so delovna terapija in vadba za starejše na domu.

Dostopnost težje oblike pomoči na domu po Sloveniji

Junaki na domu imajo razvejano mrežo izvajalcev po celotni državi. Preverite, ali so že prisotni v vašem kraju, ali jih vprašajte, kako lahko pridejo bližje vam. Skupaj boste našli rešitev za vaše potrebe po negi na domu. Prijavite se preko spletnega obrazca na njihovi uradni spletni strani ali jih preprosto pokličite. Skupaj boste obravnavali vaše cilje, želje in potrebe ter določili najprimernejšo storitev za vas ali vaše svojce. Brez odlašanja stopite v stik z njimi – prepričani so, da vam bo njihov negovalec na domu v veliko pomoč!

 

 

 

Nedavne objave