Svinčniki so vsestransko uporabni


Kljub razvoju tehnologije in s tem vse bolj razširjenega pisanja na zaslon – pa naj gre za tipkanje po telefonu, pisanje na računalnik ali celo tablico – je pisanje »na roke« še vedno veščina, ki se je učimo že v prvem razredu osnovne šole, kar kaže na to, kako pomembna je ta dejavnost za človeka. Nakup svinčnika je zato skorajda vsakotedenska ali pa vsaj enkrat mesečna nujnost.

Svinčniki skozi zgodovino

Že davno pred našim štetjem so se ljudje ukvarjali s pisanjem, le da so oni risali in pisali po stenah jam in ne na papir, verjetno pa so za to uporabljali kar oglene palčke. V Grčiji in Rimu so pisali s pomočjo kosov svinca, šele okoli leta 1564 pa so v Angliji našli snov, ki je puščala veliko bolj vidne znake na papirju kot svinec – rekli so ji »črni svinec«. To snov so izoblikovali v tanke palčke, ki so jih ovili z debelo vrvjo in tako dobili prve svinčnike. Leta 1779 so odkrili, da ta snov v resnici ne spada pod svinec, zato so jo poimenovali grafit, vendar pa je izvor besede svinčnik treba iskati ravno v besedi svinec.

Svinčniki kot darilo

Na svinčnik lahko gledate zgolj kot na pripomoček, s katerim pišete, vendar pa je veliko več kot to. Svinčnik je lahko izredno zanimivo promocijsko darilo ali pa darilo za rojstni dan vaših otrok. Če se ukvarjate s podjetništvom in v kratkem prirejate letno zabavo za sodelavce na kateri jih boste obdarili z manjšimi malenkostmi, bi bilo dobro, da se odločite nekaj pozornosti nameniti tudi njihovim otrokom, saj boste tako pokazali, da vam je resnično mar zanje. Ta darila za otroke so lahko zgolj malenkost kot je npr. svinčnik – mogoče lahko naročite kakšne personalizirane svinčnike ali pa nanje odtisnete kakšne motive iz priljubljenih risank in verjemite, da jih bodo otroci zelo veseli. Svinčnik je lahko tudi zelo lepo, predvsem pa uporabno darilo za vsakega otroka, zato jim jih lahko brez slabe vesti kupite tudi za rojstne dneve. Personalizirani svončniki pa so dandanes sploh izvrstna izbira za darila, kupite jih lahko najboljši prijateljici, sosedi, nečaku itd. in tudi, če z njimi nikoli ne bodo pisali, jih bodo vedno spominjali na vas nekje v predalu ali v lončku na polici.

svinčniki
Svinčniki za umirjanje otrok

Ste se tudi vi kdaj znašli v tisti neprijetni situaciji, ko ste se odločili, da boste otroke odpeljali na kosilo ali večerjo v izbrano restavracijo, že v naslednjem trenutku pa ste to močno obžalovali, saj so bili otroci ves čas nemirni, nikakor niso bili pri miru, ves čas so tekali po restavraciji in motili tako goste kot natakarje, če ste imeli res veliko nesrečo jim je uspelo celo razbiti kakšno stvar ali dve v restavraciji. Otroci so pač »znani« po svoji energičnosti in radoživosti, zato jim je zelo težko razumeti, zakaj bi morali sedeti za mizo medtem ko čakajo na hrano. Veliko otrok pa po drugi strani zelo uživa v umetnosti, risanju, pisanju ali zgolj čečkanju na papir, zato se vse več restavracij odloča, da kupijo svinčnike in barvice, flomastre ter risalne liste ali pobarvanke in tako »ubijejo dve muhi na en mah« – otroci se med čakanjem na hrano zamotijo z risanjem in barvanjem, odrasli pa lahko uživajo v sproščenem večeru s partnerjem.

Svinčniki so torej resnično vsestransko uporabni in skorajda nujni v vsakdanjem življenju, pa ne le za šoloobvezne otroke temveč tudi za odrasle.

Rate this post

Nedavne objave