Uporabna aloe vera


Aloe vera je ena izmed najbolj uporabnih rastlin in njeno delovanje lahko rečemo da je kar malce čudežno. Aloe vera, ki je sicer puščavska rastlina in uspeva v suhih subtropskih področjih ima izjemne blagodejne učinke. Najbolj uporabna je prav v različnih preparatih, namenjenih koži, ki si jih lahko ogledate na hisa-zdravja.si/kozmetika-z-aloe-vero.

aloe vera

Aloe vera v svojih ogromnih listih skriva velike količine vode, kar jim omogoča preživetje v sušnih obdobjih. Na konicah teh mesnatih listov imajo bodice, katere so namenjene zaščiti pred živalim. Aloe vera je v uporabi že od nekdaj, ljudje v pradavini so se že zavedali njenih zdravilnih učinkov na koži. Iz aloe vere pridobivajo gel, katerega uporabljamo za nego kože. Gel je izredno hranilen in uporaben saj naj bi vseboval kar okoli 160 hranilnih snovi kot so razni vitamini, minerali in različni encimi. Gel aloe vere uporabljam za različne namene, namreč izredno dobro obnavlja kožo. Uporaben je po opeklinah, pretirano osončeni kožo, brazgotinah, tudi za zdravljenje kožnih vnetij in luskavice. Pripomore tudi pri raznih zvinih in drugih športnih poškodbah, kot tudi pri pikih žuželk in glivičnih obolenjih.

Gel aloe vere je uporaben tudi v kozmetiki, pri mladostnih aknah, srbečici in rdečici, saj ima aloe vera popolnoma enak pH kot je pH kože. Uporabna in čudežna rastlina pa se ne uporablja le za zunanjo uporabo, primerna je tudi za notranjo uporabo, v obliki sokov. Sok pripomore h krepitvi imunskega sistema, pomaga razstrupljati organizem in uravnava črevesno floro ter posledično izboljša našo prebavo. Tako gel kot sok imata super učinke na naše elo, vendar bodite pozorni na možne nastale alergijske reakcije. Če še nikoli niste uporabljali gela, svetujejo proizvajalci da le tega preizkusite na manjšem predelu kože. Prav tako pa je tudi z uporabo in zaužitjem sokov. Če bo sok aloe vere na vas deloval odvajalno in se bo pojavila driska in slabost, bo bolje da prenehate z uživanjem. Rastlina vsekakor je uporabna in zdravilna.

Rate this post

Nedavne objave