Zbiralnik deževnice – porabite deževnico na pameten način


Zbiralnik deževnice ali z drugim imenom tudi cisterna ali zbiralnik za vodo je odličen pripomoček, ki zagotavlja zalogo vode. Poleg tega pa z njegovo pomočjo odgovorno pristopamo k varčevanju vode. Pestro ponudbo zbiralnikov deževnice si lahko ogledate tudi na spletni strani www.ekohit.si/nizki-zbiralniki-za-vodo-eko-twinbloc/. Njihove cisterne odlikuje vrhunska kvaliteta, neoporečni materiali in certifikati odličnosti. Na voljo so vam različno veliki modeli, primerni za različne namene uporabe. Sicer pa boste z nakupom zbiralnika deževnice naredili nekaj dobrega tako zase in svoje gospodinjstvo, kot tudi naravo. Gre namreč za odličen način porabe vode, ki bi sicer ostala neizkoriščena.

zbiralnik deževnice

V nadaljevanju preverite, zakaj bi prav vsako gospodinjstvo, ki je lastnik hiše nujno potreboval zbiralnik deževnice.

Zakaj se odločiti za zbiralnik deževnice?

Razlogov za nakup lastnega zbiralnika deževnice je več, med najbolj vidne prednosti pa nedvomno sodijo:

  • zaloga vode, vedno ko jo potrebujete: ves čas vam je na voljo lastna zaloga vode. Ta je še toliko bolj zaželena med lastniki vrtov, saj lahko z njo zalivajo tudi v sušnih mesecih, ko je sicer uporaba vode iz vodovodnega omrežja prepovedana.
  • mehka voda – ker deževnica ne vsebuje vodnega kamna, je izredno mehka in zato uporabna za pranje perila.
  • bistveno nižji stroški – z izgradnjo zbiralnika boste znatno privarčevali, saj boste zmanjšali porabo vode iz vodovodnega omrežja. Na račun manjše porabe vode pa boste prihranili tudi pri stroških komunalnih dajatev.
  • preprosta vgradnja zbiralnika – sama vgradnja cisterne je izjemno enostavna, njeno vzdrževanje in čiščenje pa cenovno ugodno in preprosto.
  • najboljša voda za zalivanje – ker deževnica ne vsebuje klora je še posebej primerna za zalivanje rož in vrtnin. V času pomanjkanja padavin pa lahko za zalivanje uporabite vodo, zbrano v rezervoarju.
  • za čistejši jutri – z zbiranjem deževnice pomembno prispevamo k varovanju okolja, saj konkretno zmanjšamo porabo pitne vode. Dodatno pa izboljšamo lastno oskrbo z vodo in zmanjšamo odvisnost gospodinjstva od vodovoda. Zbiralnik deževnice je tako še posebej priporočljiv za vsa tista gospodinjstva, ki nimajo lastnega vodovoda.

zbiralnik deževnice

Izberite ustrezen sistem zase

Izbira cisterne za deževnico še zdaleč ni naključna, pač pa mora biti skrbno načrtovana. V prvem koraku morate določiti uporabno površino na vaši strehi, nato pa v odvisnosti od prejšnjega podatka izberete ustrezno velikost zbiralnika vode. Načeloma naj bi:

  • za 100 m2 površine strehe izbrali cisterno prostornine 3000 L,
  • za 150 m2 površine strehe izbrali cisterno prostornine 5000 L,
  • za 200 m2 površine strehe izbrali cisterno prostornine 8000 L,
  • za 250 m2 površine strehe izbrali cisterno prostornine 12000 L.

Nazadnje se odločite še za sistem za filtriranje in izčrpanje vode. Pri vseh navedenih korakih vam bo pomagal izkušen ponudnik, ki mu morate popolnoma zaupati. Zato pri nakupu cisterne za vodo vedno stavite le na najboljše.

Investicija, ki je ne boste obžalovali

Zbiralnik deževnice velja za investicijo, ki se povrne v roku 3 do 5 let. Ta se kaže predvsem v bistveno manjšem znesku na položnici za vodo, večji samooskrbi z vodo in boljši kvaliteti vode za zalivanje in pranje. Uporabniki pa se dodatno navdušujejo tudi nad izjemno enostavno uporabo, nezahtevnim vzdrževanjem in zelo nizkimi stroški oskrbe. Si tudi vi želite postati neodvisni od ponudnika vodovodnih storitev, ob tem pa izboljšati kvaliteto vode, ki jo uporabljate v gospodinjstvu? Potem je zbiralnik deževnice prava izbira za vas.

Rate this post

Nedavne objave