4 razlogi, zakaj potrebujete domofon

V stanovanjskih blokih smo domofonov že navajeni, kar pa še ne pomeni, da so to naprave, ki so primerne izključno za tovrstne večstanovanjske stavbe. Vse bolj se uporabljajo tudi v hišah in poslovnih stavbah, saj so se izkazali za izjemno uporabne naprave. Pa si poglejmo nekoliko pobliže, zakaj bi v svojem domu sploh potrebovali domofon.

1. Varnost

Varnost je ena od najvišje rangiranih vrednot pri mnogih ljudeh, zato ni nič nenavadnega, da tudi tisti, ki živijo v najbolj varnih soseskah, z različnimi načini dodatno poskrbijo za varnost svojega doma, bloka ali poslovne stavbe. Namestitev domofona je v tem primeru skorajda že obvezna, saj vam zagotovi prepotreben mir in brezskrbno bivanje.

Dejstvo je, da so se sodobni domofoni z razvojem tehnologije močno izboljšali in so opremljeni z različnimi scenariji in funkcijami, ki vam omogočajo popoln nadzor ne samo nad vhodnimi vrati, ampak nad celotno hišo. Z njimi lahko odpirate vrata izključno povabljenim gostom, hkrati pa se izognete neprijetnim presenečenjem pred vrati. Če imate doma otroke, ki so pogosto sami doma, je domofon odlična rešitev, saj bodo otroci lahko odprli vrata šele takrat, ko se bodo prepričali, kdo stoji pred vhodnimi vrati.

2. Večfunkcionalnost

Do sedaj ste verjetno že spoznali, da domofoni že dolgo niso več naprave, ki so namenjene zgolj odklepanju vrat, ampak so s svojimi prilagodljivimi funkcijami postali večfunkcionalne naprave, s katerimi lahko nadzirate svoj dom.

Večina sodobnejših modelov ima danes prilagodljive tipke, ki jih lahko nastavite tako, da z njimi vklopite osvetlitev hodnika, prižgete luči na vrtu, nastavite glasnost zvonjenja, prav tako pa lahko sedaj z enim domofonom odklepate tudi dodatna vrata, na primer za garažo.

Zelo praktična funkcija za poslovne stavbe in pisarne je funkcija »sprejemna pisarna«, ki vam omogoča avtomatsko aktivacijo ključavnice v primeru poziva na zunanji enoti domofona. Vrata se pri tem avtomatsko odklenejo, ne da bi morali neprestano pritiskati na tipko notranje enote.

Domofon za recepcijo

3. Komunikacija

Če imate v svojem domu vgrajeni dve notranji enoti domofona, potem jih lahko izkoristite tudi za komunikacijo med posameznimi nadstropji. Večina sodobnih domofonov ima danes vgrajeno funkcijo interkoma. Ne glede na to, ali živite v večji ali manjši hiši, vam le ta lahko pride prav v številnih situacijah, saj vam omogoča lažjo komunikacijo.

Če imate v hiši otroke, ki se veliko zadržujejo v zgornjih prostorih hiše, potem jih lahko pokličete kar po interkomu, ko je čas za kosilo ali pa kadar potrebujete njihovo pomoč. Na ta način se boste izognili kričanju v hiši ali pa vsem znanim izgovorim, da vas niso slišali, vaše življenje pa bo s tem postalo veliko bolj preprosto.

4. Udobno bivanje

Kaj je lahko še boljše, kot pa odpiranje vrat iz svojega počivalnika? Vse to lahko počnete, če se odločite za enega od modelov domofona z WiFi povezavo. V tem primeru lahko upravljate z različnimi funkcijami domofona kar s pomočjo pametnega telefona, nanj pa bo preusmerjen tudi poziv v primeru, ko vas ne bo doma. To pa še zdaleč ni vse!

Poleg različnih funkcij, ki smo jih že omenili, vam veliko sodobnejših modelov domofonov danes omogočajo tudi bolj udobne načine odklepanja vrat, kot so na primer klasični ključi. Takšni naprednejši načini dostopa, kot so na primer brezstični RFID ključi ali tipkovnice, vam zagotavljajo preprosto odklepanje vrat in tudi manj odvečnih skrbi zaradi izgubljenih ključev.

Rate this post