bolečine v kolenu

Bolečine v kolenu

Včasih so govorili, da imajo kakršne koli težave ali bolečine starejši ljudje, saj so izmučeni od dela. Mogoče tudi vas mučijo bolečine v kolenu? Ampak vedno ni tako, za raznovrstnimi bolečinami v naših sklepih lahko bolehamo vsi, mladi kot starejši ljudje. Danes vedno več ljudi teži bolečina v kolenu. Pa ste že obiskali zdravnika, da vam predpiše določena zdravila ali pa vas napoti dalje. Bolečine v kolenu se imenuje lahko artroza, obraba sklepa ali pa osteoartroza.

bolečine v kolenu

Artroza največkrat povzroči bolečine ali pa vnetje sklepov, najpogosteje se to dogaja v kolenu. Bolečine v kolenu najpogosteje opazimo pri kakšnem športu ali naporni hoji. Včasih se vprašamo zakaj je prišlo do bolečin v našem kolenu. Če bomo sedeli doma sigurno ne bomo našli vzroka. Ampak se bomo morali napotit do zdravnika, kjer bo nas napotil dalje. Najpogosteje pa pride, ker se sklepni hrustanec stanjša. Do tega najpogosteje pride, če je naše koleno preveč krat obremenjeno v starosti pa je to že normalno, če se lahko tako izrazimo. Nekateri si te bolečine v kolenu zdravijo kar sami doma z različnimi pripravki ali mažami. Ena od mazil je tudi smrekovo mazilo, kjer so uporabniki zelo zadovoljni, saj jim omili bolečine, ter se lažje gibljejo. Če pa so vaše bolečine res neznosne in vam ne pomaga nič se kar odpravite k zdravniku, da bo ugotovil kako vam najlažje pomagat. Obstajajo kar štiri stopnje artroze, tako, da je res najbolje iti k zdravniku, da oceni vašo bolečino. Do bolečin lahko tudi pride, če imate mogoče prekomerno težo, tudi to je lahko včasih vzrok, saj vam takrat koleno tudi zelo trpi.

Bolečine v kolenu so res neprijetne, saj nas zelo ovirajo pri hoji. Najboljše, da že ob prvi bolečini ukrepate ali pa nabavite mazilo. Če vam mazilo ne bo pomagalo pa, kot sem že nekajkrat napisala do svojega zdravnika. Ne rabite pa bit v strahu, vsakak bolečina se da rešiti.