Dodatno pokojninsko zavarovanje

Zbiranje denarnih sredstev na osebnih bančnih računih zavarovancev je dodatno pokojninsko zavarovanje.  Če si želimo dodatno pokojninsko zavarovanje, potem poleg dobimo tudi nekaj pravic. Prva je seveda pravica do dodatne pokojnine, potem pravica do predčasne dodatne pokojnine (to se zgodi, če je član dopolnil 53 let in ni več vključen v obvezno pokojninsko zavarovanje), pravica do izplačila odkupne vrednosti v enkratnem znesku. Skratka kar nekaj prednosti dobite, če se odločite za dodatno pokojninsko zavarovanje. Dodatno pokojninsko zavarovanje je krasna odločitev, saj v nekakšnem smislu odgovorno razmišljate o svoji prihodnosti. Z izbiro dodatnega pokojninskega zavarovanja ste lahko brezskrbni, nasmejani in pa umirjeni.

dodatno pokojninsko zavarovanje

Z dodatnim pokojninskem zavarovanjem boste poskrbeli, da boste v prihodnosti, ob upokojitvi finančno varni, to pa je zelo dobro, še posebej, če imate pred vami še dolgo delavnih let. S tem si boste nekako zagotovili še dodatno pokojnino, kar je zares koristno. Tako boste v svojih starejših letih lahko brezskrbno uživali.

Zakaj bi se odločili za dodatno pokojninsko zavarovanje?
S tem si priskrbite, da boste kot upokojenec prijemali pošteno pokojnino, tako boste razbremenili in sebe in svoje otroke ter bližnje. Vsekakor nam je vsem znano, da je vsako leto pokojnina nižja, z dodatnim pokojninskim zavarovanjem pa si zagotovite, da boste dobili pošteno in nič manjšo pokojnino. Ena izmed velikih prednosti dodatnega pokojninskega zavarovanja je tudi davčna olajšava, to pa pomeni da se bo z dodatnim pokojninskim zavarovanjem znižala tudi neto davčna osnova, torej to pomeni, da boste na koncu leta plačali manj dohodnine, nazaj pa boste dobili veliko večje povračili. To pa je le priložnost, ki je nihče ne bi rad zamudil.

V dodatno pokojninsko zavarovanje se lahko vpišete kot individualec ali pa kolektivno. Torej kolektivno pomeni, da se vpišete preko svojega delodajalca, ki mesečno redno prispeva nek določen znesek denarja na vaš račun. Tako si priskrbite lepšo prihodnost in sproščenost.