fasade

Vrhunske fasade so obleke za vaše hiše

Fasade so obleke za hiše in morajo obiti kvalitetne, da izpolnjujejo svojo funkcijo tako, kot pričakujemo, varovalno. Super mojstri so na tej povezavi http://mojfasader.si/, ki fasade delajo z ljubeznijo. Hiša mora imeti dobro obleko, kar pomeni, da je dobro izolirana in ne prepušča toplote ven ter ne prepušča vlage noter, saj je le tako kakovost bivanja v njej vrhunska.  Vrhunske fasade se izdelujejo za novogradnje ali obstoječe starejše hiše. Mojstri pa zelo ogledajo tudi na zunanji izgled in vam najprej predstavijo, kako bo vaša hiša zgledala v novi obleki.

fasade

Energetsko varčne fasade

Fasade so ključnega pomena za to, da privarčujete energijo, da vam ne uide iz hiše. Seveda je treba imeti tudi dobro izolirane temelje ter podstrešje in streho, če hočete imeti res velik prihranek pri denarju oziroma ogrevanju. Nekatera podjetja, ki se ukvarjajo z izdelavo fasad, vam lahko tudi svetujejo pri tem, kako privarčevati pri energiji in denarju, da bo vaša hiša čim bolj pasivna in nizko energijska.

Sodobne fasade so dejansko predpisane z zakoni in uredbami zato, da gospodinjstva čim manj porabijo energije, kar je dobro za okolje in hkrati za to, da ljudje ne porabijo toliko denarja za ogrevanje ali  ohlajevanje stavbe oziroma prostorov. Kvalitetna fasada varuje namreč pred izgubo energije in tudi pred vdorom vročine od zunaj poleti in vlage ter mraza pozimi.

Katere vrste fasad se izdeluje?

Fasade so raznolike. Najbolj pogoste pa so termo izolacijske, ki jih sofinancira tudi Eko sklad. To pomeni, da lahko za izdelavo sodobne fasade dobite nepovratna sredstva, kar vam bo olajšalo investicijo v obleko vaše hiše. Lahko so tudi izdelane iz opeke, kar največkrat vidimo v bolj vlažnih krajih ali iz lesa, kar vidimo v krajih z veliko snega in dolgo zimo.

Katero fasado izbrati za vaš objekt, je odvisno od tega, iz česa je objekt narejen. Ali gre za zidano hišo, ali gre za montažno hišo. Drugače se fasade izdelujejo za novogradnje, kot za obstoječe starejše hiše. Starejše hiše največkrat fasade nimajo ali pa je izjemno slaba in ni izolativna.

Kako bo zgledala vaša hiša po novem?

Izgled vaše hiše je izjemno pomemben, saj želite živeti v lepi in privlačni stavbi, katero ljudje radi pogledajo in občudujejo. Barvo fasade se največkrat izbere po želji lastnika, pa naj gre za umirjene barve, pastelne ali pa zelo žive, ki so v navadi v južnejših krajih.

V nekaterih krajih in delih mest so barve in izgled fasade predpisani s strani državnih regulatorjev zato, da ne bi mestne ali vaške četrti skazile hiše, ki ne sodijo v okoliš. Ponavadi gre za kulturne spomenike in pomembne dele naselij, turistična naselja in podobno. Za take kraje vam bodo mojstri povedali, kaj je najboljše in dovoljeno ter hkrati bodo te zahteve prilagodili vašemu okusu.

Mojstri vam bodo najprej naredili barvno študijo vaše hiše, da boste že prej lahko videli na sliki z vseh strani, kako bo hiša zgledala potem, ko bo fasada narejena, da ne bo presenečenj, ker imajo vsake oči svojega malarja. Študija je brezplačna, naredijo pa jo na podlagi vaših fotografij hiše.

Ali fasada veliko stane?

Ko se lotite izdelave fasade, vam bodo mojstri za fasado pomagali najti najboljšo možno finančno rešitev za vaše zmožnosti. Prilagodijo se lahko materiali in marsikaj drugega, kar pa je odvisno od primera do primera. Poleg tega vam bodo pomagali najti sofinanciranje fasade, kar je možno s strani Eko sklada, drugih državnih razpisov ali občinskih razpisov, ki so takrat na rapzolago.

Če sami ne znate najti razpisov in izpolniti formularjev, vam bodo vse naredili v podjetju, ki vam bo fasado tudi izdelalo. Dejansko ste lahko brezskrbni in lahko zaupate, da boste v kratkem času, kakšnem mesecu ali dveh imeli novo preobleko vaše hiše. No, čas izdelave je seveda odvisen od velikosti vaše stavbe, kar velja tudi za ceno.