Montessori didaktična otroška soba


Montessori je že zelo uveljavljena šola za talentirane otroke, ki iz vsakega otroka povleče najboljše in ga razvije v sposobno odraslo osebo tako, da se ukvarja z njegovimi občutki, zaznavami, komunikacijo in umom. Pa ste vedeli, da obstaja tudi montessori pohištvo, ki razvija vašega otroka in mu pomaga bolje zaznavati okolje, se učiti in jesti? Presenečeni boste nad idejami, kaj vse lahko nudite otroku v stanovanju, če ne morete ven, tudi igrala in plezala, ki so bistvena za otrokov zgodnji razvoj živčevja, motorike in možganov.

montessori

Montessori pohištvo je norjeno preprosto in funkcionalno, tako da ga lahko uporabite za več zadev hkrati, na primer za hranjenje, igro in učenje ter zabavo. Tak je na primer stolček za hranjenje, ,ki ga dobite v izvedbi za enega ali dva otroka.

Našli bost tudi na primer vozičke za igrače v vseh možnih barvah, ki so lahko dober pripomoček za razvijanje otrokove motorike, skozenj se uči fizike in fizikalnih zakonitosti, hkrati pa se uči reda in pomembnosti tega, da pospravi igrače za seboj. Tako se uči odgovornosti in sobivanja z drugimi v družini ter razvija socialni potencial.

Zakaj prav montessori? Ker to pohištvo in način didaktike ter pedagogike pomagata k celostnemu otrokovemu razvoju, da razvije vsa čutila ter živčevje in um, torej možgane. To pa najlažje doseže skozi zabavne, okolju in zdravju prijazne in domiselne več funkcionalne montessori kose pohištva, ki zavzamejo ravno prav prostora, da vaše stanovanje ne bo nabasano ampak zračno in zdravo.

Otrok bo tako bistveno bolje dojemal okolje in se iz njega učil, ter tako tudi pridobil zaupanje do okolja. Pogumen otrok in kasneje odrasla oseba pa ima vedno več možnosti za uspeh kot tisti, ki nikoli pogumno ne tvegajo ampak se zgolj umikajo v znano okolje. Naj vaš obrok zaživi tudi v stanovanju, če trenutno ne more se toliko gibati zunaj.

Rate this post

Nedavne objave