Odprtje podjetja za nove podjetnike

Ali ste se že kdaj vprašali kdaj naj bi bil oziroma je pravi čas za odprtje podjetja? Na tem mestu se morate zavedati, da v tistem momentu, ko se izvede ustanovitev oziroma odprtje podjetja, takoj začnejo nastajati fiksni stroški. Če imate plan da se v tem podjetju dejansko zaposlite, morate že prvi mesec delovanja sebi izplačati plačo in tudi poravnati prav vse prispevke. Poleg tega seveda odprtje novega podjetja zahteva da si odprete bančni račun, ki je namenjen samo za podjetja, to pa seveda prinese dodatne stroške za vodenje tega transakcijskega računa. Šteti morate tudi stroške, katere boste morali vsak mesec nameniti računovodskemu servisu, ki ga boste izbrali, poleg vsega naštetega pa morate k vsemu dodati še tiste stroški, ki so značilni in specifični za vaš poslovni proces.

odprtje podjetja

Odprtje podjetja se glede na vse  splača šele takrat, kadar je poslovna ideja v vaših možganih v tisti fazi ko jo lahko realizirate. Dejansko pa je to šele prvi izmed kritičnih pogojev, saj je tako še bolj pomembno, da počakate do tistega trenutka, ko imate na voljo dejansko že nekaj potencialnih strank. Vse to pa seveda še nič ne pomeni, da imate že pravzaprav stoodstotne dogovore. Odprtje podjetja d.o.o., pa naj vendarle počaka do takrat, ko zares dobro preučite trg ter tudi potencialno povpraševanje. Pomembno pa je tudi, da se razvoj poslovne ideje ujema z preučevanjem možnosti, ki jo ima ta ideja na trgu. Resnica pa je tudi, da dokler ustanovitev podjetja ne bo dokončno izvedena in dokler ne boste začeli poslovati, do takrat zagotovo ne boste vedeli kakšni so vaši potenciali.

Morate se zavedati tega, da po poslovni poti stopate z zelo varnimi koraki, le ti pa so vedno olajšani s tem, da kar se da poskušate zmanjševati tveganja, da sprejemate svoje odločitve in ukrepate takrat, ko dejanje ali situacijo premislite na trezen in tudi na analitični način sploh ko se gre za odprtje podjetja.