paletni viličar

Kakovosten paletni viličar vam omogoči prestavljanje težkega tovora na drugo lokacijo

Paletni viličar je inovativna in sodobna naprava za dvigovanje težkih tovorov, ki jih lahko z lahkoto prenesete na drugo lokacijo. Ročni paletni viličar lahko dvigne več sto kilogramov težak tovor in deluje tako, da ga usmerjate preko ročice in ker je na kolesih, ga boste z lahkoto peljali na drug konec hale ali pa natovorili tovor v tovorno vozilo, saj ima dva močna motorja. Deluje na hidravliko in lahko tovor dvigne precej visoko, do dva metra ali tudi več, odvisno od modela. Za še večje in težje tovore pa je primeren električni viličar, na katerem lahko sedite in ga peljete kot avtomobil. S tem se še bistveno lažje primikajo težki tovori tudi zelo daleč.

Ročni paletni viličar

Ročni paletni viličar je izjemna rešitev, ker je zelo majhna naprava, ki ima dva motorja in jo z lahkoto preko upravljavske ročice peljete kamorkoli. Ker je paletni viličar tako majhna naprava, je zelo okreten in se lahko pelje po katerem koli prostoru ali izven njega, ne da bi potreboval dosti prostora. Je pregleden in z njim boste lahko peljali celo paleto, ves tovor naenkrat, ki je naložen na paleti. Ko pridete do vozila ali stroja, pa lahko paleto dvignete in naložite na vozilo ali na stroj.

paletni viličar

Enako lahko naredite tudi v skladišču, ko greste po eno paleto robe in jo dvignete lahko tudi z visokega kupa, ko so palete naložene ena na drugo. Paleto boste varno dvignili z druge palete in jo spustili proti tlom, ter jo varno odpeljali tudi daleč na drug konec hale ali v druge prostore po dvorišču ali na tovornjak in v kombi. S tem načinom premaknete nekaj sto kilogramov težak tovor. Za to pa potrebujete le enega izkušenega človeka, ki  ve kako dvigovati in spustiti varno tak tovor. Zato največkrat viličarist opravi tečaj varnega dela z viličarjem in da lahko opravlja to delo varno in ne ogrozi sebe ter drugih.

Ali je ročni viličar boljši?

Ročni paletni viličar deluje na človeško silo in ni tako zmogljiv, kot električni, ki lahko dvigne veliko večje in težje tovore, kot ročni. Težje ga je porivati in vleči po prostoru, zato potrebujete nekaj moči, medtem ko ima električni viličar dva motorja, ki ga poganjata in vi stroj le vodite, neglede na vašo jakost. Res je ročni paletni viličar še manjši in še bolj okreten ter cenejši, vendar je treba premisliti, kako težak tovor imate, kako daleč ga je treba prenesti in koliko ga je.

Nekateri menijo, da je le en paletni viličar, pa naj bo ročni ali električni, v podjetju premalo, zato imajo kar oba, da lahko menjavajo in uporabijo tistega, ki je bolj primeren za določen tovor. Poleg tega lahko delata dva delavca hkrati.

Kako deluje električni viličar?

Električni paletni viličar deluje na elektriko, ker ima dva motorja in velik akumulator, ki je zelo zmogljiv. Ko mu začne primanjkovati elektrike, vam bo javil preko zaslona ali signalne lučke, da ga je treba dati polniti. Polni se hitro in ponavadi lahko dela eno celo izmeno ali dve in ga potem daste polniti preko noči, da bo do zjutraj nared za novo delo.

Električni viličar lahko tovor dvigne zelo visoko in ga pelje na dolge razdalje. Zato je primeren za razkladanje in nakladanje in se ga pogosteje potrebuje, kot ročnega. Je tudi bolj uporaben in vsestranski. Za vodenje takega viličarja ne potrebujete nič posebnega, ampak le obvladati ročaj ter nekaj gumbov na njem. Kot bi se igrali z daljinskim upravljalcem za igračo, le da gre za večjo zadevo.

Seveda je na varnost treba paziti in ga voziti previdno ter po pameti. Nikoli ga ne vozite z dvignjenim tovorom, ker ne boste videli pred seboj in lahko povzročite nesrečo. Na zgornji povezavi boste našli zelo kakovosten viličar na elektriko, ki je robusten in vam bo služil dolgo časa, zato ga predlagamo kot najboljšo možno rešitev. Če ste še vedno v dvomu, ga lahko preskusite in se posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo povedal, če je ta viličar dejansko za vaše potrebe res pravi.

Rate this post