Poročni fotograf

Poročni fotograf ujame najlepše trenutke

Poročni dan za marsikoga sodi med najlepše dni v življenju. Da se ga boste vedno spominjali, pa med drugim poskrbi tudi poročni fotograf (https://www.dejanzagar.com/porocni-fotograf/). S fotoaparatom ujame vse najlepše trenutke neveste, ženina in njunih vseh svatov. Zato ni pretiravanje, če rečemo, da je fotograf zelo pomemben del poroke. Vse spomine, ki vam bodo ostali iz poroke, boste najlažje obudili prav s fotografijami, ki se bodo prenašale iz roda v rod. Zato naj bo izbira primernega fotografa za poroko med prioritetami, da se boste še desetletja spominjali vašega poročnega dne.

Poročni fotograf

Izbira poročnega fotografa je težka naloga

Ker poročni dan mnogi doživijo le enkrat v življenju, strmijo k temu, da bo dan nepozaben. K temu pripomore poročna obleka, popolna frizura in makeup, cvetje, izbira lokacije, hrana in vse ostalo. Zanimivo pa je, da se ljudje ne osredotočijo dovolj na fotografa, ki bo zadolžen, da ujame vse te trenutke. Nekateri se zadovoljijo s sorodnikom ali prijateljem, ki bo odgovoren za fotografiranje poroke. In mnogi od njih so kasneje razočarani, saj se tak fotograf ne more primerjati s profesionalnim poročnim fotografom. Izkušen poročni fotograf je bil prisoten na veliko porokah in že ve, kateri dogodki so najbolj pomembni za fotografiranje, iz kakšnih kotov slikati, da bodo poleg mladoporočencev tudi vsi svatje izgledali dobro. Za svoje delo ima temu primerno opremo, da bodo fotografije najboljše kvalitete.

Že pred poroko bodoča mladoporočenca določita znesek, ki ga bosta porabila za poroko in poročni fotograf naj bo del poroke, pri kateri ne boste varčevali z denarjem. Cenejši poročni fotografi imajo večinoma z razlogom nižjo ceno in vprašajte se, ali boste fotografiranje najpomembnejšega dneva v vašem življenju res prepustili nekomu, ki ne ve kaj dela? Pozanimajte se tudi, kaj spada v paket poročnega fotografiranja, da ne boste kasneje razočarani.

Preden izberete poročnega fotografa si vzemite čas in si oglejte fotografije iz njegovih prejšnjih porok. Ker ima vsak poročni fotograf svoj stil primerjajte, če bo njegov stil fotografiranja ustrezal temi vaše poroke. In čeprav je načrtovanje poroke projekt, ki bo od vas zahteval ogromno časa in živcev, se ne zadovoljite s prvim fotografom, ki vam pride na pot, ampak si vzemite čas, da najdete pravega zase.

Ko si boste ogledovali portfolio poročnega fotografa se ne osredotočajte na le nekaj lepih fotografij, ampak upoštevajte celoto. Poročni fotograf mora s fotografiranje predstaviti zgodbo in če začutite, kaj želi s fotografijami povedati, ste verjetno našli poročnega fotografa, ki bo fotografiral tudi vašo poroko.

Zakaj se odločiti za poročnega fotografa?

Poročnega fotografa ne naredi dober fotoaparat, prav tako pa ni vsak dober fotograf tudi dober fotograf za poroke. In fotografiranje poroke ne pomeni več tisoč fotografij na koncu dneva, ki so brez vsebine, meglene in temne. Pravi poročni fotograf se zaveda, da je poročni dan zelo pomemben in bo s fotografijami povedal zgodbo mladoporočencev, kot sta si jo zamislila. Sem med drugim spada fotografiranje obredov, priprav na domu in portretno fotografiranje.

Poročni fotograf je oseba, zato se bo s sklenjeno pogodbo zavezal, da bo na poročni dan odgovoren za fotografiranje poroke in bo svoje delo opravil profesionalno. Na dan bo osredotočen le na fotografiranje. Vsak fotograf ima določeno, koliko poročnih fotografij boste prejeli, v kakšni obliki in v kolikšnem časovnem obdobju. Največkrat se fotografije prejme na USB ključku, na spletu, nekateri pa ponudijo tudi fotoknjigo z najlepšimi fotografijami.

Poročni fotograf ni profesionalen samo zaradi svojega znanja, ampak tudi zaradi opreme. Večina na poroko prinese več fotoaparatov z različnimi objektivi, ki omogočajo različne vrste fotografij. Po poroki pa poskrbijo za profesionalno obdelavo fotografij s programi za urejanje slik, da na fotografijah vi in vaši svatje zasijete v najboljši luči. Če želite poroko tudi snemati, imajo nekateri poročni fotografi v svoji ponudbi tudi to možnost.