7 razlogov, zakaj vsako podjetje potrebuje poslovna darila


Ali še vedno težko dosežete najboljše donose naložb in učinke svojih trženjskih kampanj? Ste uporabili strategijo poslovnih daril? Če ne, ste naredili veliko napako, vendar še ni prepozno, saj vam lahko pomagamo in razložimo pomen in prednosti poslovnih daril in obdarovanja.

Poslovna darila

Če so vaše stranke zadovoljne s poslovnimi ali promocijskimi darili, ki so jih prejele, bodo vaše podjetje bolj verjetno priporočale drugim, strategija obdarovanja pa je uspešnejša od vseh drugih pobud za trženje in priporočanje. To je predvsem posledica nizkih stroškov teh programov obdarovanja. Vložene naložbe so minimalne ali jih sploh ni, če upoštevamo tako takojšnje kot dolgoročne koristi. Pomembni statistični podatki in raziskave dokazujejo vrednost promocijskih izdelkov za oblikovanje blagovne znamke in prepoznavnost.

Tržniki blagovnih znamk uporabljajo poslovna darila, ki jih potrošniki lahko uporabljajo dlje časa, da dosežejo boljše rezultate. Če so izdelki podjetja takšne kakovosti, so stranke bolj nagnjene k temu, da ostanejo z njim. Primerni promocijski artikli lahko z eno samo distribucijo ohranijo zanimanje potrošnikov za vašo blagovno znamko več mesecev.

Brezplačno dajanje daril, ki jih bodo potrošniki uporabljali vsak dan, je običajna maksima promocijskih kampanj za izdelke. Samo nekaj primerov, ki jih lahko podarite, so pisala, skodelice za kavo, majice, steklenice za vodo, koledarji in kape. Po drugi strani pa spretni tržniki razvijejo prepoznavno strategijo za prevlado na trgu. Izberejo izdelke, ki niso le uporabni, ampak tudi izjemni in kakovostni, da bi s tem dosegli večji učinek.

V skladu z glavno temo v naslovu vam predstavljamo 7 glavnih razlogov, zakaj bi moralo vsako podjetje podarjati promocijske artikle za povečanje prodaje in trženja:

Promocijski material ustvari prepoznavnost blagovne znamke

Prepričani ste lahko, da je vaša blagovna znamka postala prepoznavna, ko se je stranke navadijo in jo lahko takoj prepoznajo in priporočijo. Svetujemo vam, da posledično na vse promocijske predmete in stvari namestite logotip in reklamni slogan podjetja. Na primer, promocijska skodelica za kavo ali majica sta odlični izbiri, saj gre za potrošne predmete.

Poskrbite, da sta vaša vizualna identiteta in sporočilo stalna, da bodo stranke zlahka razlikovale vašo blagovno znamko od drugih. Ta identiteta in sporočilo se morata uporabljati leta ali celo desetletja. Stranke bodo to odkrile o vas. Ljudje se bodo na primer zavedali poslanstva vašega podjetja takoj, ko bodo videli njegovo ime na izdelku. Ne pozabite upoštevati teh pravil, ne glede na to, ali organizirate dogodek ali se udeležujete sejma.

Podarjanje promocijskih daril pomaga strankam, da se povežejo s podjetji in izdelki.

Večina strokovnjakov za trženje je bolj osredotočena na pridobivanje novih strank kot na ohranjanje obstoječih starejših strank podjetja. Ali veste, da lahko pridobivanje novih strank stane do petkrat več kot ohranjanje obstoječih? Preizkušena strategija za ohranjanje sedanjih strank je, da jim podarite promocijska darila.

Ljudje se odločajo za promocijske predmete, ker so iskreni, opazni in brezplačni. Vendar pri tem ne gre le za stroške in donosnost naložbe. Na odnos strank vpliva skromna gesta, s katero jim sporočimo, da so cenjene stranke, zaradi česar se počutijo pomembnejše za podjetje ali blagovno znamko.

Hkrati dajejo širši vtis o izdelkih in trženju.

Po drugi strani pa imajo promocijska darila daljšo življenjsko dobo kot splet, televizijski oglas ali kateri koli drug velik oglasni pano. Večina trženjskih prizadevanj je potrošnikom vidna le kratek čas. Predmet se bo bolje shranil in pustil večji vtis, če bo bolj uporaben. Več kot tisoč vtisov vsak mesec doživi promocijski predmet, ki se hrani približno sedem mesecev, kar zagotavlja večjo donosnost naložbe kot druge strategije oglaševanja.

Običajno so vidni praktični oglaševalski predmeti, kot so kozarci za pijačo, majice, razne torbe, ipd. Vsakič, ko vaša cenjena stranka nosi ali uporabi eno od promocijskih daril, kot je majica, bo na stotine potencialnih strank videlo oznako vaše blagovne znamke. Te stvari se bodo uporabljale vsak dan in tako povečale verjetnost, da se bo več ljudi zavedalo vaše blagovne znamke.

Vaše trenutne stranke bodo ambasadorji vaše blagovne znamke.

Promocijska darila lahko zelo koristno podarite svojim trenutnim strankam in kupcem, saj spodbujajo občutek zvestobe in zaupanja med ljudmi, ki so povezani z vašo blagovno znamko ali podjetjem. Stranke, ki so že kupile izdelke, začnejo zagovarjati in hvaliti prednosti podjetja drugim, kar je za vas koristno na več načinov.

Prva točka je, da se potrošnik vrne, da bi opravil še en nakup, druga pa, da obstaja velika verjetnost, da bo o blagovni znamki ali izdelku povedal svojim bližnjim. Nenazadnje se poveča tudi verjetnost, da bodo njihovi vrstniki kupili izdelek in vas podprli pri novih nakupih.

Gre za tržno taktiko, ki dobro deluje in je ekonomična.

Uporaba promocijskih ali poslovnih daril za pomoč pri rasti podjetja je poceni in stroškovno učinkovita strategija trženja. Te strategije uporabljajo podjetja s prevladujočim položajem na trgu, da bi pritegnila in obdržala stranke. Mala podjetja in novoustanovljena podjetja uporabljajo promocijska darila za ustvarjanje pozitivnega prvega vtisa, gradnjo ugleda in izboljšanje zaznavanja med potencialnimi strankami.

Zato se zavedajo, da morajo biti darila visokega standarda, vključevati znak podjetja in izražati sporočilo, ki ga želi podjetje posredovati. Da bi dosegli najboljše rezultate, izberite promocijsko blago, ki se lahko uporablja več mesecev naenkrat. Uporaba visokokakovostnih predmetov izboljša odnos med stranko in blagovno znamko.

Promocijski predmeti bodo kupcem pomagali, da si zapomnijo vašo blagovno znamko vsakič, ko jih bodo uporabili.

Ko govorimo o najpogostejših in najpogosteje podarjenih promocijskih predmetih, takoj pomislimo na kemične svinčnike, nosilne vrečke, majice, kape. Vsi ti predmeti imajo določen čas trajanja, v katerem jih uporabnik večkrat uporabi. Vsakič, ko ga uporabnik uporabi, si bo zagotovo ustvaril naklonjenost do podjetja, saj ga to ni stalo nič. To se lahko izkaže kot zelo koristno za prodajne rezultate podjetja.

V zvezi s tem je treba opozoriti tudi na to, da je kakovost obdarovanega predmeta višja, daljši je tudi čas uporabe, zato je tudi več možnosti, da uporabnik pridobi zaupanje v podjetje.

Povečujejo prodajo in prihodke podjetja.

Promocijsko darilo je v večini primerov brezplačno, kar pri potrošniku vzbudi občutek, da je nagrajen. Poleg tega se ta učinek poveča, ko kupec izdelek vedno znova uporablja. Zaradi tega se bo večina kupcev vrnila v podjetje in kupila izdelke tudi v prihodnosti, s čimer se bo povečala prodaja organizacije in ji prinesla boljše prihodke.

Rate this post

Nedavne objave