Prsna črpalka za mamice

Nove mamice, ki so ravnokar rodile je prsna črpalka pravi pripomoček za črpanje materinskega mleka in tudi še drugi pripomočki za dojenje. Možna pa je tudi izposoja črpalke. Prsna črpalka je zelo prijazna mamicam in otrokom, kvalitetno izdelana, udobna, varna, zanesljiva in je trajnostne uporabe. Zaradi vsega stresa in napora je v prvih tednih težko dojiti otroka poleg tega pa je vse skupaj tudi boleče in zato se jih veliko odloči za črpalke, saj so edina rešitev, ki pride prav vsak dan. To je naprava po kateri se pretaka mleko, ki so si ga nove mamice iztisnile iz prsi, katero mleko lahko kasneje tudi ohraniš in ga imaš za kasneje, ko jih ni, da lahko otroka nahrani nekdo drug.

Če mleko ne odhaja iz prsi dovolj pogosto, ker se otroku ne da jesti ali pa ni lačen, mleko zastane v prsih. Zaradi zastajanja mleka v prsih se nato zgodi da postanejo prsi boleče, trde, lahko se vname, mlečni kanal pa se zmanjša, kar pa povzroči vročino in zelo hude bolečine katere lahko olajšajo le antibiotiki. Prsna črpalka je zato zelo uporaben pripomoček, saj si lahko nove mamice mleko shranijo v stekleničke in ga imajo za kasneje, tako pa se izognejo morebitnim težavam kot so zaostajanje mleka v prsih. Veliko mamic meni da je prsna črpalka tudi dobra zato, da se lahko oddahnejo, če je njihov otrok vedno lačen in si tako lahko zagotovijo nekaj časa zase, ter otroka nahrani nekdo drug z že prej izčrpanim mlekom.

prsna črpalka

Torej prsna črpalka bi lahko rekli da rešuje mlade mamice iz zagat in jim tako olajša delo. Njihova namestitev in postopek pa sta popolnoma neboleča in se tega ni treba bati. Tako vam tudi ne bo treba skrbeti da bi bil vaš otrok lačen in imeli boste več časa zase in tako tudi manj skrbi.