PVC Ograje – trajnost, estetika in funkcionalnost v vašem okolju


PVC Ograje
Visoko kakovostne pvc ograje.

Zase in za svoj dom izberite le najbolj kvalitetne izdelke. PVC ograje po meri so postale priljubljena izbira med lastniki domov in podjetij, zaradi vrste dobrih lastnosti, ki segajo od trajnosti do estetske privlačnosti. V tem članku bomo raziskali različne vidike PVC ograj, vključno s prednostmi, vrstami, namestitvijo in vzdrževanjem, ter kako lahko le-te prispevajo k izboljšanju videza in funkcionalnosti vašega okolja.

Visoka kakovost PVC ograjnih profilov

Zavezanost k visoki kakovosti se odraža v PVC ograjnih profilih, iz katerih se izdelujejo vrhunske ograje. Ti profili so narejeni iz enake surovine kot PVC okna, zagotavljajo izjemno kakovost, so laboratorijsko preizkušeni ter UV stabilizirani. Posebej pomembno je, da niso izdelani iz recikliranega materiala, kar poudarja našo predanost trajnosti in vzdržljivosti. Namensko ustvarjene za zunanjo uporabo, PVC ograje zdržijo klimatske vplive vseh vrst. Odporne so na ekstremne temperature, bodisi v vročih poletnih dneh ali hladnih zimskih nočeh. Prav tako so zasnovane, da se učinkovito upirajo vplivom soli, kar je ključno za območja ob morju.

Pri izdelavi balkonskih ograj se PVC letvice lahko pritrdijo na že obstoječe kovinsko ograjno ogrodje.

Možnosti izbire

Ponudba PVC ograje vključuje možnost izbire med belo, sivo, oker-beš barvo ali imitacijo zlatega hrasta s pomočjo renolit folije. Beli barvi se pripisuje garancijo 10 let, medtem ko imajo ostale barve 5-letno garancijo. Čiščenje je enostavno – uporabite lahko vodo ali gospodinjska čistila, kar zagotavlja praktičnost in vzdrževanje brez zapletov. Pri nakupu PVC ograje imate možnost izbire med tem, ali vam bodo ograjo izdelali v celoti ali pa vam zagotovili celoten material za samostojno montažo. V primeru lastne montaže, vam PVC letvice lahko prilagodijo natančnim meram in dimenzijam po vaših željah. Lahko pa tudi naročite PVC ograjne profile v dolžini 6,00 metrov, brez razreza. Ponudili vam bodo vrhunsko kakovost, estetiko in možnost prilagajanja, ne glede na izbrano možnost nakupa.

Najkakovostnejši materiali

Pri ustvarjanju PVC ograje se uporablja le najkakovostnejše materiale, vključno s pocinkanimi cevmi, aluminijem in nerjavečim jeklom (rostfrei – inox). Višino ograje in razmake med letvicami se prilagaja po želji in dogovoru s stranko, ki je naročila ograjo. Pri vrtnih imamo možnost izbire med vertikalno ali horizontalno postavitvijo letvic, kar omogoča prilagodljivost oblikovanja. Ograje lahko oblikujemo izbočeno (v lokih), vbočeno ali ravno, glede na estetske preference posameznika.

PVC letvice za izdelavo dvoriščnih vrat

PVC letvice niso le odlična izbira za PVC ograje, ampak tudi za izdelavo dvoriščnih vrat, saj so trpežne in lahke. Zaradi svoje lahkosti zmanjšujejo možnost povešanja dvoriščnih vrat, kar pripomore k dolgotrajni vzdržljivosti. Montaža PVC letvic je enostavna, saj se jih lahko pritrdi na že obstoječi kovinski vratni okvir ali pa se izdela popolnoma nova dvoriščna vrata.

Kovinska vratna konstrukcija, običajno izdelana iz pocinkanih cevi ali vroče cinkana, zagotavlja trdnost in stabilnost. Pri dvoriščnih vratih imamo možnost izbire med drsnimi in krilnimi vrati. Drsna vrata so lahko samonosna (nosijo se samo na enem delu) ali pa potujejo po talni šini. Krilna vrata pa se lahko izdelajo kot enokrilna (prehodna vrata – osebni prehod) ali dvokrilna (vhod na dvorišče). Oba tipa vrat se lahko prilagajata za ročno odpiranje ali pa opremimo z motornim pogonom in daljinsko avtomatiko za popolno udobje uporabnika. Enako kot pri PVC ograjah, so tudi PVC dvoriščna vrata izdelana po meri, da zadovoljijo vsakršne potrebe in estetske preference strank.

Na vrhu ograje najpogosteje najdemo PVC ograjni ročaj ali naslonjalo. Dodatek, kot je cvetlično korito, je prav tako možnost za balkonske ograje.

Izdelava balkonskih ograj

Pri izdelavi balkonskih ograj se PVC letvice lahko pritrdijo na že obstoječe kovinsko ograjno ogrodje ali pa se izdela povsem nova kovinska ograjna konstrukcija. Za dodatno zaščito pred vremenskimi vplivi se kovinska konstrukcija obleče s posebnimi PVC pokrivnimi profili. Ti profili ne le izboljšajo zaščito, temveč tudi skrijejo vijake, s katerimi so letvice pri vijačene, kar ustvarja nevidno kovinsko konstrukcijo. Letvice na balkonskih ograjah se lahko postavijo v vertikalni, horizontalni ali poševni položaj, kar omogoča raznolikost dizajna. Tudi pri PVC vratih je posebna pozornost namenjena skritim vijakom, ki so iz nerjavečega rostfrei – inox materiala.

Na vrhu ograje najpogosteje najdemo PVC ograjni ročaj ali naslonjalo. Dodatek, kot je cvetlično korito, je prav tako možnost za balkonske ograje. Cvetlično korito je lahko točkovno, nameščeno le na določenih delih ograje, ali pa se razteza vzdolž celotne ograje, kar dodaja estetski pridih.

 

Nedavne objave