Samoplačniški dermatolog vam nameni veliko časa


Koliko pozornosti namenjate svoji koži oz. ali jo sploh kdaj zares pogledate in se vprašate, če se je na njen kaj spremenilo? Vseh sprememb na koži seveda ni moč videti zgolj s prostim očesom, zato pa je tu samoplačniški dermatolog, ki z različnimi aparaturami natančno pregleda vašo kožo in ugotovi, če se je pojavila kakšna bolezen. Seveda obstajajo tudi dermatologi v javnem zdravstvu, a v Sloveniji so čakalne dobe zelo dolge, kožne spremembe pa zahtevajo hitro obravnavo, če želite, da jih boste še pravočasno in uspešno rešili.

Je samoplačniški dermatolog res boljši od tistega v javnem zdravstvu?

Prav gotovo. Samoplačniški dermatolog vas bo sprejel bistveno hitreje kot pa dermatolog v javnem zdravstvu, poleg tega se vam bo bolj celostno posvetil. Dermatologi v javnem zdravstvu imajo veliko število pacientov, ki se jim morajo posvetiti, zato jim namenijo zgolj nekaj minut za obravnavo; samoplačniški dermatolog pa ima manj pacientov, zato vam lahko nameni bistveno več časa in se resnično posveti vam in vašim težavam. Samoplačniški dermatologi tudi niso vezani na zavarovalniške kvote, zato vam bodo vedno predlagali zdravljenje, ki je najbolj optimalno za vas in ne tisto zdravljenje, ki bi jim prineslo največ denarja. Še ena prednost samoplačniške obravnave pri dermatologu je ta, da se vam bo prilagodil – če imate natrpan urnik, se lahko z njim dogovorite za obravnavo v soboto ali pač enkrat po službi, ko imate čas, zato vam ne bo potrebno skrbeti za to, da si boste pravočasno vzeli dopust v službi. Seveda bo samoplačniški dermatolog dražji od obravnave v javnem zdravstvu, a pri zdravju cena ne bi smela biti pomembna.

samoplačniški dermatolog
Katere storitve opravlja samoplačniški dermatolog?

Popolnoma enake kot tisti dermatolog, ki je zaposlen v javnem zdravstvenem sistemu. Dermatologi se ukvarjajo z zdravjem kože, las in nohtov, zato jih lahko obiščete kadarkoli menite, da imate težave na katerem od omenjenih področij. Morda gre za kakšne resnejše težave, kot je recimo kožni rak, ali pa luskavica, akne, ekcemi, pri dermatologu pa so vam na voljo tudi kozmetične storitve, denimo lasersko odstranjevanje dlak, injekcije botoksa in polnila. Cene ni mogoče določiti vnaprej oz. na splošno, saj je ta odvisna od posameznikovega stanja, resnosti obravnave, vrste obravnave ipd. Najbolje je torej, da pišete ali pokličete v ambulanto samoplačniškega dermatologa in se z njim dogovorite o ceni in terminu.

Kako izgleda pregled pri samoplačniškem dermatologu?

Pregled pri samoplačniškem dermatologu je popolnoma enak kot tisti v javnem zdravstvu. Samoplačniški dermatolog vas bo najprej povprašal po zdravstveni zgodovini in simptomih (klasična vprašanja, recimo, kdaj ste prvič opazili težave, jemljete kakšna zdravila, se je stanje poslabšalo itd.), čemur sledi temeljit pregled kože, las ali nohtov, odvisno, s čim imate težave. Dermatolog lahko naroči še kakšne dodatne preiskave, sicer pa bo na podlagi videnega postavil diagnozo in naredil načrt vašega zdravljenja.

Dermatologa bi ljudje morali obiskati vsaj enkrat na leto, saj je zdravje naše kože zelo pomembno – je namreč naš največji organ, ki pokriva naše telo in torej tudi notranje organe. Če izberete samoplačniško storitev boste bistveno hitreje prišli na vrsto in ravno to vam lahko reši življenje – pri nekaterih kožnih boleznih je namreč nujno hitro zdravljenje, ki pa ga v javnem zdravstvu žel ne boste deležni.

Rate this post

Nedavne objave