Seboroični dermatitis – pomagajte si z mazilom Chicatella


Tudi vas muči seboroični dermatitis? Če ste pokimali, potem berite naprej, saj bomo v nadaljevanju izpostavili nekaj koristnih informacij, ki jih morate poznati in vam bodo v pomoč pri soočanju z omenjenim dermatitisom. Pomembno je, da veste, da seboroični dermatitis ni glivična okužba kože, ampak je glivična bolezen kože. Seboroični dermatitis se največkrat pojavi tam kjer je veliko žlez lojnic, ki izločajo sebum – olje, zato bi lahko rekli, da se pojavlja na mastni koži … a ni nujno, da to velja za vsakogar, ki ima seboroični dermatitis.

seboroični dermatitis

Seboroični dermatitis, s čim ga mazati?

V dermatologiji velja, da gre mokro na mokro in suho na suho, kaj pa to dejansko pomeni? Vlažno kožo mažemo z emolienti (največkrat kreme zelo lahke teksture), suho pa z okluzivi (največkrat precej gosta in mastna struktura). A uporabniki različnih krem in mazil zaradi marketinških neresnic, ki se dobro prodajajo, so mastno kožo začeli dehidrirati z agresivnimi emulgatorji uporabljenimi v večini emolientov. Potem pa so tu še šamponi in geli za tuširanje, ki so vse skupaj samo še poslabšali. Vse skupaj je privedlo do vse več kožnih bolezni, ki jih je treba zdraviti. A pri Chicatelli so na podlagi odličnih rezultatov prepričani, da je treba dehidrirano kožo pred izgubo vlage zaščititi z okluzivom – mazilom kot je njihova Chicatella.
Le to nadomesti kožni hidro-lipidni plašč in posledično zadrži vodo v koži, kar pomeni, da vam bo delala manj problemov. Okluzivno mazilo lahko na koži sproži nastanek aken, saj včasih zamaši pore, a to se zgodi precej redko.

Seboroični dermatitis – mazilo nanašati na debelo ali tanko?

V primeru, ko imate problematično kožo na lasišču se lahko poslužite posebnega trika, ki se je že pri več strankah izkazal kot učinkovit. Na lasišče preprosto vtrete Chicatella mazilo, počakate nekaj ur, da se dobro vpije v kožo in ga izperete z blagim naravnim šamponom. Se vam to zdi čudno … poizkusite. Preprosto lasišče namažete na debelo, pustite nekaj časa, da se mazilo vpije, čez poveznite tanko bombažno kapo in tako prespite noč. Zjutraj pa si izperite z blagim naravnim šamponom. Na drugi strani pa na primer ob pojavu – seboroični dermatitis – na prsih ali obrazu, koža ne prenese debelih nanosov mazila. V takem primeru pridejo v poštev večkratni nanosi mazila. Mazilo v tankem sloju nanesete na problematično kožo in ko se vpije, nanesete novo tanko plast mazila na problematični predel. Tako ponovite več nanosov na tistih delih telesa, kjer enkraten debel nanos ne pride v poštev. Uporabniki, ki uporabljajo mazilo Chicatella poročajo o zelo dobri rezultatih in izboljšanjih pri problematični koži.

seboroični dermatitis

Seboroični dermatitis – do Chicatella mazila kar preko spleta

Si tudi vi želite do Chicatella mazila, ki vam bo pomagal pri problematični koži (seboroični dermatitis)? Potem preprosto obiščite spletno stran Chicatella in v spletni trgovini naročite Chicatella mazilo. V primeru, da imate morebitno vprašanje glede uporabe, ali niste povsem prepričani, da je mazilo primerno za vašo problematično kožo, potem jih kontakitajte na
info@chicatella.si in z veseljem vam bodo odgovorili na vprašanje in svetovali. Ne odlašajte in že danes poskrbite za seboroični dermatitis, ki vas vedno znova spravlja v slabo voljo.

Rate this post

Nedavne objave