Tekalne steze

Tekalne steze so primerne za vsak dom

Tekalne steze

Tek v lepem vremenu je zelo prijeten, vendar težava nastane, ko je zunaj grdo vreme. Dež in nizke temperature niso najbolj prijetne za tekače, saj tako lažje zbolijo ali se poškodujejo. V tem primeru je treba rekreacijo nadomestiti na drugačen način. En takih načinov je nakup tekalne steze. S tekalno stezo doma ni potrebno vsak dan iti ven, če vam to ne paše in lahko dnevno športno dejavnost opravite kar doma. Tekalna steza tudi ni namenjena samo resnim športnikom, ki večkrat tedensko tečejo, ampak tudi tistim, ki so šele začetniki.

Nakup tekalne steze se definitivno izplača

Zastarelo je mišljenje, da so tekalne steze prevelike, preglasne in da se je boste hitro naveličali. Tekalna steza je namreč en najbolj priljubljenih delov športne opreme, za katero se odloča vse več ljudi. Za nakup tekalnih stez se ljudje odločajo zaradi različnih razlogov.

Tek je priljubljena športna dejavnost, za katero se odločajo mladi in starejši. In medtem, ko jih veliko uživa v teku, nimajo vsi časa, da hodijo v fitnes ali pa jim je neprijetno teči zunaj. Tek zunaj je lahko neprijeten predvsem, če v bližini doma ni primernih tekalnih površin, saj asfalt ni najboljše površina za tek. Tekalna steza tak problem odstrani, saj za telesno aktivnost ni potrebno nikamor hoditi, površina pri tekalni stezi pa je bolj prijetna za sklepe kot nekatere druge zunanje površine. Odvisno od modela, lahko pri tekalnih stezah nastavite tudi hitrost, naklon in obliko vadbe.

Tu pridejo na vrsto tudi vsi tisti, ki so še začetniki. Namreč tekalno stezo lahko uporabljajo tudi samo za hojo in po želji napredujejo v tek. Vsaka športna dejavnost, tudi hoja, je izjemnega pomena za boljše počutje, pa tudi izgubo kilogramov ali pa rehabilitacijo. Tekalne steze so zato namenjene vsem skupinam ljudi in ne samo tistim, ki tečejo.

Na kaj biti pozoren pri nakupu tekalnih stez?

Pri nakupu tekalne steze morate biti pozorni na več dejavnikov. Najprej na velikost steze in nosilnost naprave. Glede na vašo višino mora biti tekalna steza dovolj dolga, da lahko med tekom ali hojo delate normalne korake. Pri nosilnosti pa morate paziti, da pri teku, ko je sila na podlago večja, upoštevate tudi to, ne samo vaše teže. Premajhna tekalna steza s premajhno nosilnostjo lahko vodi do poškodb, zato teh podatkov ne zanemarite.

Potem pa so tu še moč motorja, maksimalna hitrost in možnost naklona, poleg ostalih funkcij. Seveda ima vsaka tekalna steza svoje lastnosti, zato se pred nakupom res dobro pozanimajte in vprašajte prodajalca, katera tekalna steza bi bila najbolj primerna za vas in vaše želje, da boste z novo tekalno stezo najbolj zadovoljni.

Tekalne steze Kettler ponujajo veliko

Na trgu je veliko različnih znamk tekalnih stez in Kettler se zagotovo lahko pohvali z odličnimi dizajni in drugimi lastnostmi, ki ga uvrša med najboljše. Novi modeli imajo vgrajene energijske elemente, ki ob teku vračajo udarec, zaradi česar lahko tečete bolj dinamično in posledično tudi hitreje. Rezultat je bolj učinkovit tek, saj se mišice na nogah bolj aktivirajo. Tekalna površina ima absorpcijsko zmogljivost, kar omogoča, da se vedno vrne v prvotno stanje in se obrablja počasneje kot površine pri nekaterih drugih tekalnih stezah. Pri tekalnih stezah je velikokrat problem, da so preglasne, pri tekalnih stezah Kettler pa tega problema ni, saj je delovanje motorja tiho in zato so te tekalne steze primerne tudi za stanovanja.

Krmilo tekalnih stez je oblikovano tako, da imate pri roki vse funkcije, od gumbov za povečanje in zmanjšanje hitrosti, do senzorjev za srčni utrip. Tudi zaslon je zasnovan tako, da je pregleden in lahko enostavno preklapljate med različnimi vadbami in ostalimi funkcijami, ki so na voljo.

Za udobje med tekom poskrbijo vgrajeni ventilatorji, ki vas ohladijo in prostor za steklenico z vodo, da se med vadbo odžejate. Vgrajeni zvočniki omogočijo, da poslušate najljubšo glasbo, tisti bolj zahtevni pa lahko na vgrajen nosilec odložite tablični računalnik.