toplotne črpalke

Toplotne črpalke za ogrevanje in hlajenje vašega doma

Spletna trgovina eMundia je najboljša rešitev za nakup peči, čistilnih naprav, kuhinjskih aparatov in toplotnih črpalk. Imajo veliko ponudbo raznovrstnih izdelkov. Najbolj aktualne so v tem času toplotne črpalke, ki jih najdete na emundia.si/ogrevanje/toplotne-crpalke. Prihaja čas, ko se bodo zunanje temperature še bolj spustile, zato bo potrebno ogrevanje našega doma. V primeru, da prenavljate vaš stari ogrevalni sistem ali pa ga na novo postavljate, so črpalke prava rešitev za vas.

toplotne črpalke

V omenjeni spletni trgovini toplo priporočajo nakup črpalk zrak-voda, saj bodo zadovoljile vašim potrebam po ogrevanju prostorov in sanitarne vode. Poleg gretja, bodo v poletnih mesecih nadomestile klimatsko napravo ter vam na ta način zagotavljale še hlajenje. Nakup toplotne črpalke zrak-voda je priporočljiv, če v bližini svojega doma nimate ne vodnega vira, ne dovolj prostora za montažo črpalke zemlja-voda. Med drugim je črpalka zrak-voda najbolj cenovno ugodna od vseh treh možnosti. Vsekakor je tovrstno črpalko najbolje imeti v stanovanjih, ki merijo manj kot 200 kvadratnih metrov. To se nanaša na talno površino ter tudi na izolacijo, saj črpalka odlično deluje v večjih stavbah in z izredno majhnimi izgubami toplote. Toplotne črpalke zrak-voda lahko najdete tako v spletni trgovini, kot v fizičnih poslovalnicah. So priznane blagovne znamke proizvajalca LG in veljajo za ene boljših črpalk. Imajo visoke izkoristke energije in so visoke kvalitete.

Toplotne črpalke, ki grejejo in hladijo vaš dom, vam ponujajo nekaj nasvetov za boljše delovanje. Če zrak pravilno usmerite iz črpalke v tla, vam bo le-ta zagotavljala večji učinek toplote. V primeru, da želite hladnejši zrak, pa jo preprosto usmerite v zrak. Pri tem pazite, da hladen zrak ne bo usmerjen v vas, saj lahko to vodi do zdravstvenih težav. Ni priporočljivo usmerjanje toplotne črpalke v delovni prostor, tudi zaradi zdravstvenih razlogov. Pri uporabi črpalke odprite vrata, saj s tem povečate prostor. Zrak bo na ta način zaokrožil po vseh vaših prostorih.

Rate this post