Tv nosilci za vsak prostor


Ne le doma, tudi v lokalih, hotelskih sobah, trgovinah in pisarnah skoraj brez izjeme najdete vsaj en monitor ali televizijo. Z razliko od starih analognih televizorjev, ki so bili ogromni, pa se danes odločamo samo še za LCD ali pa še novejše LED televizorje. Čeprav so njihove dimenzije načeloma večje, pa so glede na svojo velikost tanjši in lažji od tistih starejših televizorjev. Zato tudi ni problem, če želite tak televizor pritrditi na steno. V tem primeru potrebujete tv nosilec, s pomočjo katerega se televizor pritrdi na steno. Obstajajo različni tv nosilci, ki imajo različne funkcije, odvisno od naših potreb in želja.

Pred nakupom tv nosilca

Tv nosilci so različnih dimenzij, zato vsak nosilec ni primeren za vaš televizor. Najprej morate vedeti same dimenzije vašega televizorja. To pomeni velikost ekrana in njegovo težo. Če je teža večja, kot je dovoljena maksimalna teža televizorja za kupljen tv nosilec, se lahko le-ta iztrga iz stene in televizor pade na tla. Zelo pomembna je tudi razdalja med prostori za vijake na zadnji strani televizorja. Vsi tv nosilci imajo navedene razdalje med vijaki, ki se pritrdijo na televizor, zato morate dobro pogledati, da se mere na televizorju ujemajo s tistimi na tv nosilcu. Če niste povsem prepričani lahko vedno pri prodajalcu preverite, da boste zagotovo kupili pravilen tv nosilec.

Tv nosilci

Naslednja stvar, ki se je morate vprašati pri nakupu tv nosilca pa je, kje bo televizor stal. Tisti v dnevnih sobah so po navadi fiksni, ker ga ne boste prestavljali. Tu lahko uporabite tudi nagibnega, ki ga velikokrat najdemo še v spalnicah. Če pa bo televizor v prostoru, kjer boste menjavali položaje, kot je kuhinja ali pa bo televizor med prostori, so priporočljivi izvlečni in pa gibljivi nosilci, da lahko televizor gledate iz več zornih kotov. Zadnja vrsta tv nosilcev so multimedijski vozički, ki niso pritrjeni na steno, ampak ga lahko premikate iz enega prostora v drugega. Ker vsi tv nosilci nosijo celotno težo televizorja, ne potrebuje te nobene dodatne podloge ali omarice, kar da prostoru moderen vtis.

Katero vrsto tv nosilca izbrati

Fiksni tv nosilci so med najpogostejšimi. Enostavno se pritrdijo na steno in tam stojijo. Ni jih mogoče nagibati ali kako drugače premikati. Taki nosilci so najbolj primerni tudi za večje in težje televizorje.

Nagibni tv nosilci se od fiksnih nosilcev razlikujejo po tem, da čeprav so fiksno pritrjeni na steno, se lahko spremeni naklon in televizijo gledamo pod različnimi koti. Z varnostnim sistemom se izbran položaj zavaruje, je pa od modela odvisno do katerega naklona je televizor mogoče nagniti. S takim nosilcem je dostop do zadnje strani televizorja veliko lažje, kot pri fiksnem nosilcu.

Izvlečni in gibljivi tv nosilci se od fiksnih in nagibnih razlikujejo po tem, da se poleg nagiba lahko obračajo v vse smeri. Nakloni in stopnja obrata ekrana se razlikuje od modela do modela. Take nosilce lahko tudi izvlečete od stene in razdaljo regulirate, določeni modeli pa so celo primerni za pritrditev na vogal stene.

Multimedijski voziček se z razliko od ostalih nosilcev ne namesti na steno. Voziček ima tako kot ostali nosilci mehanizem za namestitev televizorja, potem pa ga lahko premikate iz enega prostora v drugega. Tudi pri vozičkih je navadno mogoč naklon zaslona in pa sprememba višine.

 

Rate this post

Nedavne objave