Znak nosečnosti

Znak nosečnosti je lahko uresničitev vaših dolgoletnih sanj, ki jih imata s partnerjem odkar sta se spoznala oziroma začela razmišljati o načrtovanju vajine družine. Znakov je veliko. Znak nosečnosti je recimo lahko že ta, ki je vsem najbolj poznan, in sicer zamujanje mesečne menstruacije. Če ste bili spolno aktivni brez da bi bili zaščiteni, potem je mogoče, da boste zanosili v kolikor ste imeli spolne odnose v času ovulacije. Če mislite, da ste noseči potem je prvi korak ta, da opravite test nosečnosti, ki ga dobite v lekarnah ali drogerijah. To je prva stvar, ki vam bo povedala ali ste noseči ali ne, seveda pa je še nekaj drugih znakov, ki vam lahko sporočajo to, upamo da, veselo novico.

Znak nosečnosti se lahko pojavijo na različne načine, težko jih je opredeliti časovno, saj nekatere ženske te znake opazijo zelo hitro, nekatere pa ne. Kot smo že omnili, je eden izmed prvih znakov ta, da ne dobimo mesečne menstruacije, takrat ko je čas za njo. Vendar ta znak ni vedno najbolj zanesljiv, saj se lahko zgodi, oziroma se dogaja, da kljub temu da smo noseči, še vedno dobimo mesečno perilo. Seveda pa, če slučajno niste načrtovali nosečnosti in se vam zdi, da do nje skorajda ni mogoče priti, saj ste bili ustrezno zaščiteni pred vsakim spolnim odnosom, ni nujno da vam menstruacija zaostaja zaradi nosečnosti. Na mesečno perilo namreč vpliva veliko stvari med njimi tudi stres ali kakšne bolezni, zato je mogoče da niste noseči, čeprav nimate mesečnega perila.

Znak nosečnosti je lahko tudi povečana telesna utrujenost in izčrpanost, le-ta se običajno pojavi na začetku nosečnosti, prav tako pa je znak nosečnosti lahko poleg utrujenosti tudi, kot temu pravijo jutranja slabost, čeprav ne poteka zgolj zjutraj ampak se lahko pojavlja skozi cel dan. Znakov nosečnosti pa je lahko še veliko, zato vas vabimo da obiščete spletno stran Vitanoval.

Rate this post