Zunanje žaluzije imajo vse lastnosti dobrega senčila


Tudi vi razmišljate o gradnji lastnega doma, ali pa nameravate prenoviti stanovanje? Potem vas čaka veliko dela, med drugim boste prej ali slej morali razmisliti tudi o tem, kakšna senčila želite imeti na oknih. Zunanje žaluzije vrhunske kakovosti so zagotovo odličen primer senčil, saj so enostavna za uporabo in vzdrževanje, poleg tega pa odlično ščitijo notranjost hiše pred prekomerno sončno svetlobo, vremenskimi nevšečnostmi in podobno.

Gradnja hiše zahteva precej dela

Vsak, ki si je že zgradil lasten dom vam bo znal povedati, da je to dolgotrajen postopek, ki zahteva veliko časa, razmišljanja, načrtovanja, predvsem pa denarja. Saj veste, pred samo gradnjo morate pridobiti vsa dovoljenja, nato je treba izrisati načrt hiše, da se bo kar se da dobro vklopila v okolico, izbrati materiale za gradnjo, poklicati mojstre za elektriko, vodo, internet itd., izbrati barvo fasade, notranjo opremo hiše … Dela torej kar ne zmanjka. Pri gradnji hiše pa ne smete pozabiti niti na izbiro senčil za okna, ki so tako rekoč bistven element za udobje v hiši.

zunanje žaluzije
Zunanje žaluzije so odličen primer senčila.

Zakaj so senčila tako pomembna?

Vsak element na in v hiši ima neko svojo vlogo, funkcijo. Streha denimo skrbi za to, da sonce, dež, sneg in ostali vremenski pojavi ne pristanejo na tleh vaše dnevne sobe, stene poskrbijo za zasebnost in samo konstrukcijo hiše ipd. Funkcija senčil pa je večplastna. V prvi vrsti imajo tudi senčila (tako kot streha) nalogo, da preprečujejo različnim vremenskim nevšečnostim in pojavom, da bi vdrli v hišo. Tako (razen ob ekstremnih vremenskih razmerah) dež ostane zunaj hiše, sneg ne pade na vašo posteljo, sončni žarki vas ne dosežejo. Senčila lahko pripomorejo tudi k uravnavanju temperature v hiši – če se vam zdi v hiši hladno, lahko na topel jesenski dan odgrnete senčila in v hišo spustite sončno svetlobo in obratno, če vam je poleti vroče, zagrnite senčila. Senčila, kakršnakoli že so, vam v končni fazi zagotavljajo nekoliko zasebnosti, saj radovednim sosedom in mimoidočim preprečujejo, da bi videli, kaj se dogaja v notranjosti vaše hiše.

Zunanje žaluzije so odlično senčilo

Seveda vam je v trgovinah z opremo za dom na voljo veliko različnih senčil, a zunanje žaluzije so vse bolj priljubljene, saj odlično opravljajo svojo nalogo, lepo dopolnijo videz hiše in so primerne tako rekoč za vsak stil hiše. Na voljo so vam tako notranje kot tudi zunanje žaluzije, zato je najbolje, da se pred nakupom posvetujete s prodajalci, ki vam bodo znali najbolje razložiti prednosti in slabosti enih ali drugih žaluzij (v tem članku bomo namreč govorili le o zunanjih žaluzijah).

zunanje žaluzije
Senčila lahko uravnavajo temperaturo v hiši.

Zunanje žaluzije se lahko v veliki meri prilagodijo vašim potrebam oz. željam, kar je njihova velika prednost – tudi če sto ljudi naroči žaluzije pri istem izvajalcu, je lahko vsaka zase unikatna in zato nekaj posebnega. Zunanje žaluzije vam nudijo odlično zaščito pred sončnimi žarki in ostalimi vremenskimi vplivi, obenem se ponašajo z vrhunsko izolacijsko sposobnostjo, na drugi strani pa pripomorejo k lepemu izgledu hiše ter so zelo praktične in funkcionalne. Spadajo med najkvalitetnejša zunanja senčila, saj so izdelana iz aluminija, ki je izredno kvaliteten in močan material. Zunanje žaluzije so vam na voljo v najrazličnejših izvedbah – izbirate lahko med široko ponudbo tipov, dimenzij, vrstami vodil, barvami lamel, različnimi možnostmi namestitev in upravljanja in še marsikaj.

Pred nakupom se morate odločiti tudi, ali želite imeti nad- ali podometne sisteme žaluzij – na kratko: nadometni so bolj primerni za naknadno montažo žaluzij, podometni pa za novogradnje ali obnove hiš, kjer se obnavlja fasada. Tudi glede lamel se boste morali odločiti – na voljo so vam namreč lamele tipa C80, T80 in Z90. Prve lamele (C80) so tiste najbolj standardne in so oblikovane v črko C, kar pripomore k njihovemu čudovitemu izgledu. So stabilne, trdne, enostavne za čiščenje, voda pa iz njih odteka brez težav. Tip T80 nudi robustnejši videz, saj imajo te lamele jasen rob, zaradi sploščenega stranskega roba pa je paket teh žaluzij manjši kot pri ostalih. Lamele Z90 so oblikovane v črko Z, kar omogoča večjo stopnjo zatemnitve prostorov.

zunanje žaluzije
Zunanje žaluzije naj se ujemajo s preostalim delom hiše.

Celosten izgled hiše je zelo pomemben, zato se mora prav vsak element na hiši ujemati s celoto. Izbiri senčil morate tako posvetiti kar nekaj pozornosti. Zunanje žaluzije so odličen primer senčil, saj nudijo prav vse lastnosti, ki jih dobro senčilo mora imeti. V ponudbi je veliko različnih vrst zunanjih žaluzij, zato smo prepričani, da bo vsak našel žaluzije po svoji meri. Naj bodo vaša okna še tako nenavadne oblike, se bodo zagotovo našle zunanje žaluzije, ki se bodo odlično ujemale s tem oknom.

Rate this post

Nedavne objave